Το Ιράν διακόπτει τις ποδοσφαιρικές σχέσεις με την Ελλάδα

Η ματαίωση του φιλικού στην Κωνσταντινούπολη πηγαίνει την ιστορία στη FIFA


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
21:20
01/06/2018
Το Ιράν διακόπτει τις ποδοσφαιρικές σχέσεις με την Ελλάδα
4
loading

Η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης από τις τουρκικές Αρχές, προκάλεσε... απόνερα και στο ποδόσφαιρο, καθώς η ΕΠΟ αποφάσισε να ματαιώσει τη διεξαγωγή του φιλικού που ήταν προγραμματισμένο για τις 2 Ιουνίου με αντίπαλο την εθνική ομάδα του Ιράν.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται να άρεσε στους Ιρανούς, που στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα έχουν και τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα, τους Ανσαριφάρντ, Μασούντ και Χατζισαφί, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να εκδώσει ανακοίνωση δυσαρέσκειας.

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν εκφράζει βαθύτατη λύπη για την έλλειψη σεβασμού και ηθικής της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Θα υποβάλουμε έκθεση στη FIFA και θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις νομικές δυνατότητες για να λάβουμε αποζημίωση για όλες τις αθλητικές και οικονομικές απώλειες που έχουμε υποστεί. Επιπρόσθετα ανακοινώνουμε ότι διακόπτουμε κάθε σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έως ότου η FIFA εξετάσει την έκθεσή μας», ανέφερε η FFIRI σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η Ελληνικό Ομοσπονδία πέρασε στην αντεπίθεση και με δική της ανακοίνωση τονίζει πως επίσης θα προσφύγει στη FIFA, προκειμένου να παρουσιάσει όλα τα σχετικά στοιχεία για την ματαίωση του φιλικού με το Ιράν. Μάλιστα, σημειώνεται πως εάν υπάρχει κάποιος χαμένος από τη ματαίωση του αγώνα, αυτή είναι η Ελλάδα, καθώς δεν θα επωφεληθεί των οικονομικών όρων και θα διαταραχθεί η προετοιμασία της ενόψει του Nations League.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη έκπληξη το ύφος και το περιεχόμενο της δημοσιευθείσας από τα ΜΜΕ ανακοίνωσης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ιράν, αναφορικά με τη μη διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών. Προς αποκατάσταση των γεγονότων τονίζεται ότι:

* Ουδέποτε, πέραν της προσήκουσας διαπραγμάτευσης για την εκατέρωθεν επίσημη αποδοχή της διεξαγωγής φιλικού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου 2018, υπεγράφη από ελληνικής πλευράς οποιαδήποτε δεσμευτική σύμβαση.

* Θέματα εθνικής ευαισθησίας και ηθικού χρέους ξεπερνούν κατά πολύ οποιαδήποτε μορφή αθλητικής εκδήλωσης.

* Ο αγώνας στην Κωνσταντινούπολη έπαψε να υφίσταται ως ενδεχόμενο από μηνών και η Π.Ο. του Ιράν γνώριζε έγκαιρα τους λόγους «ανωτέρας βίας» που προέκυψαν, χωρίς φυσικά ευθύνη της Ε.Π.Ο.

* Έκτοτε, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ήταν δεκτική σε κάθε εναλλακτική πρόταση διεξαγωγής του αγώνα, από «εκπροσωπούντες» την Π.Ο. του Ιράν, με αποκλειστικό όμως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της και των συνεργατών της.

Εν κατακλείδι: αν προκύπτει ζημία από τη μη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα, την υφίσταται κυρίως η Ελληνική Ομοσπονδία, δεδομένου ότι δεν εκπληρώθηκαν οι συμφέροντες για εκείνη οικονομικοί όροι διεξαγωγής του και -το πλέον σημαντικό- διαταράχθηκε το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος ενόψει του επικείμενου Nations League.

Γεγονότα που φυσικά θα γνωστοποιηθούν με στοιχεία και στην FIFA».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar The spartan

  Μην φάτε έχει γλαροσουπα. Χεστήκαμε κύριοι του Ιράν εάν μας κόψατε από την λίστα σας.

 2. avatar Λουκάνικος_

  Καλή ξήγα η ΕΠΟ!

 3. avatar Γ.Στας

  Γιατί να μη αλλάξουν έδρα πχ να παίξουν στη Κύπρο.;
  Τώρα εδώ κρύβεται κάτι άλλο,οι διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας -Ιράν και δεν αρεσαι στον Ερντογάν αυτή η αντίδραση της ΕΟ .
  Δεν τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη γειτονική χώρα και απ αυτούς που κυβερνούν τώρα να περιμένουμε τα πάντα.
  Οι στρατιωτικοί που κρατούνται ακόμα χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες ,ειναι αντίποινα για τους 8 που ζήτησαν άσυλο και δεν τους επιστρέψαμε πίσω...(ένα χαιβαν)

  1. avatar AndyDufrense

   ο γνωστος ξερολας του ιντερνετ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει