Ευχάριστη έκπληξη δεν τη λες. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αφαιρέσει από τη Γουέστ Μπρομ τον τίτλο της «σοβαρής ομάδας»! Το england365.gr σας παρουσιάζει τη φετινή περίοδο των «Baggies» στην Πρέμιερ Λιγκ, που. παρεμπιπτόντως ήταν η κορυφαία της ιστορίας τους στην Πρέμιερ Λιγκ.

Έργο Χότζον

Πως αλλιώς θα λάμβανε τα ηνία της εθνικής Αγγλίας; Ο Ρόι Χότζον, στον ενάμιση χρόνο που έμεινε στον πάγκο της Γουέστ Μπρομ, κατάφερε να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να «χτίσει» μια ομάδα αν μη τι άλλο, επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ.

Με εκείνον στον πάγκο, οι «baggies» τερμάτισαν φέτος στη 10η θέση της βαθμολογίας και πραγματοποίησαν το καλύτερο. πλασάρισμα της ιστορίας τους από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ (παλαιότερα μετρούν ένα πρωτάθλημα και δύο χρονιές που τερμάτισαν 2οι)! Ο στόχος της σταθερότητας και της σταδιακής ανόδου της ομάδας με στόχο την «καθιέρωση», με λίγα λόγια, υλοποιήθηκε!

Δεν είναι άλλωστε μικρό πράγμα, ένας σύλλογος που πριν δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ, τις τελευταίες σεζόν να εξασφαλίζει σχετικά άνετα την παραμονή! Το 2010-11 η Γουέστ Μπρομ τερμάτισε 11η και φέτος, όπως προαναφέραμε, μία θέση παραπάνω.

Το σερί και οι θρίαμβοι!

Οι τελευταίες αμφιβολίες για την σχετικά άνετη παραμονή της στην κατηγορία εξαφανίστηκαν μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα. Από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου η Γουέστ Μπρομ ανέβασε στροφές κι κατάφερε στα τρία παιχνίδια που έδωσε σε αυτό το διάστημα να πανηγυρίσει ισάριθμα τρίποντα, με αποκορύφωμα τη νίκη στο «Χόθορνς» επί της Τσέλσι με 1-0. Είχε προηγηθεί το εντυπωσιακό εκτός έδρας 5-1 επί της Γουλβς και η «τεσσάρα» επί της Σάντερλαντ.

Τα. highlights, ωστόσο, δεν τελειώνουν εδώ. Οι «baggies» έχουν να υπερηφανεύονται ότι κράτησαν την μετέπειτα πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι «άσφαιρη» (0-0), ενώ νίκησαν και τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» με 1-0!

Ο «Killer» και οι. χαμηλές πτήσεις!

Κάτι ήξεραν οι διοικούντες που το περασμένο καλοκαίρι. έκοψαν τις ορέξεις των ενδιαφερόμενων για την απόκτηση του Πίτερ Οντεμβίγκι. Ο Νιγηριανός επιθετικός παρέμεινε το βαρύ πυροβολικό της ομάδας του, σημειώνοντας συνολικά 11 γκολ. Άξιος συμπαραστάτης του διεθνούς άσου, ο Σέιν Λονγκ που τελείωσε τη χρονιά με 8 τέρματα.

Η πορεία της στις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις σταμάτησε νωρίς. Αποχαιρέτησε το Λιγκ Καπ στον τρίτο γύρο, μετά την ήττα από την Έβερτον, ενώ άντεξε μέχρι τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας (ήττα 2-1 από τη Νόριτς).

Πηγή: england365.gr