Αισιοδοξία που αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας υπάρχει στις τάξεις του Παναθηναϊκού για την αδειοδότηση της ΠΑΕ. Το μεσημέρι της Τετάρτης θα συμπληρωθεί ο φάκελος που θα εξεταστεί από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ μετά την έφεση που κατατέθηκε.

Οι «πράσινοι» έχοντας στα χέρια τους 4,2 εκατ. ευρώ, έχουν προχωρήσει στην τακτοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2011 απέναντι σε παίκτες και ομάδες, αλλά και στη διαδικασία διακανονισμού των οφειλομένων προς τους παίκτες της ομάδας για το υπόλοιπο της περιόδου. Τα αποδεικτικά στοιχεία θα κατατεθούν στην ΕΠΟ, μαζί με ένα πλάνο για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ και εκτιμάται πως θα γίνει δεκτή η έφεση, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο και για τη συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Champions League.

Βέβαια τα βάσανα δεν σταματούν για τον Παναθηναϊκό τώρα, καθώς θα πρέπει να ξεπεράσει χωρίς προβλήματα το νέο έλεγχο της UEFA στις 30 Ιουνίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει τακτοποιήσει τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος των χρεών για το πρώτο εξάμηνο του 2012 (υπολογίζονται περίπου 5 εκατ. ευρώ), αλλά και να έχει διακανονίσει τις υπόλοιπες οφειλές της.

Όλα δείχνουν παραμονή

Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα γίνει το ραντεβού με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Όλα δείχνουν πως ο Πορτογάλος προπονητής θα συνεχίσει στον πάγκο του «τριφυλλιού», καθώς θα του δοθούν οι εγγυήσεις για την ομαλή λειτουργία της ομάδας στη διάρκεια της περιόδου. Ο 66χρονος τεχνικός θεωρείται από τη διοίκηση ιδανικός για να καθοδηγήσει τον Παναθηναϊκό με το νέο μοντέλο λειτουργίας, που θα βασίζεται στην προώθηση και ανάδειξη νέων παικτών, αλλά και την ενίσχυση της ομάδας με ποδοσφαιριστές χαμηλού κόστους.

Θεωρείται δεδομένο πως θα προταθούν περικοπές συμβολαίων σε παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ που έχουν μεγάλο συμβόλαιο.

Πηγή: sport-fm.gr