Τα τελευταία χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης δεν συνηθίζει να ξοδεύει πακτωλούς χρημάτων για να ενισχύσει την ομάδα της.

Την τρέχουσα σεζόν οι επενδύσεις της δεν ξεπέρασαν τα 40,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την προηγούμενη ήταν «μόλις» 30 εκατομμύρια ευρώ.

Και λέμε μόλις γιατί η Βασίλισσα μας έχει συνηθίσει να ξοδεύει υπερβολικά πολλά χρήματα σε μεταγραφικές περιόδους, όπως για παράδειγμα τη σεζόν 2009/2010 που «έσπρωξε» στο μεταγραφικό παζάρι 256,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποκτήσει τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά, Καρίμ Μπενζεμά, Τσάμπι Αλόνσο, Ραούλ Αλμπιόλ κι άλλους τρεις ακόμα.

Η αλήθεια πάντως είναι, πως η πιο συνετή διαχείριση, έχει αποδώσει καρπούς, με την Βασίλισσα να ετοιμάζεται για την τέταρτη συμμετοχή της σε τελικό του Champions League την τελευταία πενταετία όπου θα επιδιώξει να στεφθεί για τρίτη συνεχή σεζόν Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ πάντως έχει ήδη στο μυαλό του την επόμενη σεζόν την οποία σχεδιάζει καιρό τώρα. Στο μυαλό του γυρίζει συνεχώς ένα όνομα. Αυτό του Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ ή απλά Νεϊμάρ, που αποτελεί τον διακαή πόθο του.

ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΟ ΠΕΡΕΘ

Μόνο που για να ικανοποιηθεί αυτό το… απωθημένο θα πρέπει να γίνει η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο «έρωτας» του Πέρεθ με τον Βραζιλιάνο αρτίστα δεν είναι καινούργιος. Χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, τότε που ο Νεϊμάρ είχε δοκιμαστεί για δύο εβδομάδες στο σύγχρονο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης στο Βαλντεμπέμπας.

Ήταν τέλη Μαρτίου του 2006 και η ισπανική ομάδα αν ήθελε να αποκτήσει τότε τον ταλαντούχο 14χρονο που «έβγαζε» μάτια στις προπονήσεις θα έπρεπε να πλήρωσε ένα ποσό της τάξης των 60.000 ευρώ. Πρόεδρος της Ρεάλ είχε αναλάβει τότε ο Φερνάντο Μαρτίν.

Ο πιτσιρικάς είχε ξετρελάνει άπαντες στις δοκιμές και ο τεχνικός γραμματέας της ομάδας, Ραμόν Μαρτίνεθ εισηγήθηκε την απόκτησή του, αλλά ο τότε γενικός διευθυντής Κάρλος Μαρτίνεθ ντε Αλμπορνόθ αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη της απόφασης για την απόκτησή του έναντι 60.000 ευρώ.

Έτσι, το θέμα δεν προχώρησε και ο Νεϊμάρ εντάχθηκε στο δυναμικό της Σάντος με την οποία μας συστήθηκε στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό παλκοσένικο.

Λίγα χρόνια αργότερα, όταν πια ο Νεϊμάρ ήταν το «next best thing» του χώρου, η Ρεάλ επανήλθε φτάνοντας πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Σάντος. Μόνο που υπολόγιζε χωρίς την Μπαρτσελόνα η οποία τον “έκλεψε” μέσα από τα χέρια της προσφέροντας 40 εκατομμύρια ευρώ στον πατέρα του, προκειμένου να φτάσει σχεδόν δωρεάν το 2013 στην Βαρκελώνη, υπόθεση που εξετάζει η ισπανική δικαιοσύνη…

Στα 26 του πλέον, ο Βραζιλιάνος επιθετικός, πρωταγωνίστησε την περσινή καλοκαιρινή περίοδο στο deal του αιώνα, καθώς η μετακίνησή του από τη Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν κόστισε 222 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο που απ’ ότι φαίνεται δεν αισθάνεται καλά στο Παρίσι και επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στην Ισπανία. Αυτή τη φορά όμως όχι στη Βαρκελώνη, αλλά στη Μαδρίτη, για λογαριασμό της Ρεάλ.

Η As αποκαλύπτει ήδη ότι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και την Ρεάλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας, δύο φορές, απεσταλμένος των Μαδριλένων συναντήθηκε με τον Νεϊμάρ που το τελευταίο διάστημα είναι τραυματίας, με την τελευταία να πραγματοποιείται στις 22 Μαρτίου, στην Μανγκατατίμπα, μία ώρα οδικώς από το κέντρο του Ρίο ντε Τζανέιρο, εκεί που βρίσκεται το πολυτελές αρχοντικό που αγόρασε ο άσος πριν 1,5 χρόνο για περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

ΝΕΪΜΑΡ

Αυτή τη στιγμή, στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ο 26χρονος Νεϊμάρ μαζί με τον Λίονελ Μέσι έχουν την μεγαλύτερη αξία που σύμφωνα με το transfermarkt.com ανέρχεται στα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Προφανώς όμως και δεν είναι αυτό το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει η Βασίλισσα αν θέλει να τον εντάξει στη φαρέτρα της. Τον περασμένο Αύγουστο η Παρί πλήρωσε 222 εκατομμύρια ευρώ στη Μπαρτσελόνα και τώρα, όπως αναφέρει η As, η γαλλική ομάδα έχει ορίσει την τιμή του στα 260 εκατομμύρια ευρώ!

Τελικά εκείνο το «όχι» του 2006 θα κοστίσει πάρα πολύ ακριβά εφόσον πραγματοποιηθεί η -επόμενη- μεταγραφή του αιώνα…