Ένας Έλληνας ομογενής επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ήρθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες για τον Παναθηναϊκό, ενώ γίνεται μάλιστα λόγος για πρόταση απόκτησης της ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sportday», το ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τον Νοέμβριο, σε στέλεχος των «πράσινων», που πλέον έχει αποχωρήσει, ζητώντας να ενημερωθεί για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας. Ο ομογενής επιχειρηματίας φαίνεται να έχει πλέον γνώση των χρεών του «τριφυλλιού», αλλά αυτό δεν δείχνει να τον πτοεί για μια πιθανή αγορά, όπως και τους «συμπαίκτες» του.

Βάσει των όσων αναφέρονται, ο βασικός πυρήνας των ενδιαφερόμενων -όλοι τους Παναθηναϊκοί- αποτελείται από έναν 46χρονο μεγαλοεπιχειρηματία, ειδικό στις κατασκευές και στα κτηματομεσιτικά, ο οποίος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ. Επίσης, υπάρχει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος στο ελληνικό δημόσιο (σύμβουλος σε θεσμικά όργανα), ηλικίας 40 ετών, που έχει σχέσεις με την ομογένεια και ένας ομογενής επιχειρηματίας 55 ετών, που δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών και ήταν ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας.

Τέλος, τονίζεται ότι ο επικεφαλής του εγχειρήματος δεν έχει θέσει κάποια προϋπόθεση για να μπει στην ΠΑΕ και επιθυμία του είναι να αναλάβει άμεσα. Για το Athens Alive φέρεται να είναι ενημερωμένοι, αλλά δεν πρόκειται να εμπλακούν στην κοινοπραξία. Από το περιβάλλον λέγεται ότι έχει διαρρεύσει η εκτίμησή τους στο πρόσωπο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όπως και την προσφορά της οικογένειάς του στον Παναθηναϊκό και δεν θα είχαν αντίρρηση να συμπράξουν μαζί του για να αναλάβουν τον σύλλογο.

Πάντως, όλα τα παραπάνω, φρόντισε να τα διαψεύσει άμεσα ο Παναθηναϊκός και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, που ξεκαθάρισε ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τα περί Αμερικανού επενδυτή. «Δεν ξέρω το παραμικρό για Αμερικανό επενδυτή. Δε με έχει ενοχλήσει κανείς δεν έχω ιδέα», τόνισε σε συνεργάτες του, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, βάσει των όσων τονίζουν τα «πράσινα» ρεπορτάζ.