Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με «σκούπα» στους τελικούς της Α1 και περιμένει τον Παναθηναϊκό (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) με πλεονέκτημα έδρας. «Ο τίτλος θα κριθεί στο ΣΕΦ», δηλώνει στη SportDay ο Κώστας Παπανικολάου, που όμως δεν σκέφτεται τόσο μακριά. Ούτε καν μέχρι το Final 4, που είναι και η επόμενη επίσημη υποχρέωση των «ερυθρόλευκων» μέχρι το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη.

«Κάναμε αυτό που έπρεπε. Παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση και δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στον Πανιώνιο», τόνισε ο 22χρονος φόργουορντ, που επέστρεψε στη δράση και είχε 16 πόντους με 3/4 τρίποντα χθες το βράδυ. «Έχουμε μπροστά μας σχεδόν δύο εβδομάδες μέχρι τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα στο Final 4. Είναι δύσκολο για μας να προετοιμαστούμε δίχως να έχουμε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, ειδικά από τη στιγμή που οι αντίπαλοί μας θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε δράση. Και η Μπαρτσελόνα, αλλά και η ΤΣΣΚΑ έχουν κανονικά παιχνίδια για τις εγχώριες διοργανώσεις τους, κάτι που δεν ισχύει για μας».

Η γρήγορη πρόκριση του Ολυμπιακού σημαίνει πως θα μείνει δίχως επίσημο ματς για 12 μέρες. «Γι’ αυτό και εμείς πρέπει τώρα να κάνουμε τη δουλειά μας.

Οι προπονητές θα ετοιμάσουν το πρόγραμμα, ίσως να δώσουμε κάποια φιλικά, δεν ξέρω αυτή τη στιγμή. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να προετοιμαστούμε για το φάιναλ φορ, σωματικά και κυρίως πνευματικά. Υπάρχουν αρκετές μέρες μπροστά μας, θα δουλέψουμε κάθε λεπτομέρεια και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι στις 11 Μαΐου.

Το Final 4 είναι μια γιορτή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό που βρίσκεται και πάλι στο κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς, όμως δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι μόνο με αυτό. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε και πιο δυνατοί κι αυτό πρέπει να κάνουμε στο διάστημα που απομένει μέχρι το ταξίδι την Κωνσταντινούπολη.

Δεν θέλουμε να μείνουμε με τη χαρά της συμμετοχής, θέλουμε περισσότερα. Δεν έχουμε άγχος, ούτε πίεση, αλλά ο Ολυμπιακός κοιτάζει πάντα ψηλά».

Όσον αφορά στο πλεονέκτημα έδρας των Πειραιωτών στους τελικούς της Α1, ο «Παπ» τόνισε: «Προέχει το Final 4. Εδώ η 11η Μαΐου είναι μακριά, πως να μιλήσουμε για το πρωτάθλημα. Έχουμε αβαντάζ έδρας, ο τίτλος θα κριθεί στο ΣΕΦ, αλλά αυτά θα τα πούμε στην πορεία».

Πηγή: sport-fm.gr