Με πολύ κόπο, άγχος και ιδρώτα ήρθε η αναμενόμενη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Χιχόν. Οι «μερένχες» βρέθηκαν από το ημίωρο να κυνηγούν στο σκορ και με δύο τέρματα στο τελευταίο τέταρτο επικράτησαν 3-1. Έτσι έφτασαν το ασύλληπτο ρεκόρ των 107 γκολ στην Primera Division και -ακόμη σημαντικότερο- γνωρίζουν πως ακόμη και αν χάσουν στο «clasico» την επόμενη εβδομάδα από την Μπαρτσελόνα, θα είναι και πάλι στην πρώτη θέση και μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το «Μπερναμπέου» όταν κατάφεραν να προηγηθούν στο 30’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντε Λας Κουέβας και στη συνέχεια αν και δέχθηκαν την ισοφάριση μόλις επτά λεπτά αργότερα από τον Ιγκουαΐν, άντεξαν στον επιθετικό μονόλογο της «βασίλισσας».

Όσο περνούσε η ώρα και οι γηπεδούχοι έχαναν ευκαιρίες, τόσο ο εφιάλτης μιας αποτυχίας με την Μπαρτσελόνα να περιμένει στραβοπάτημα, βάραινε σκέψεις και κινήσεις των γηπεδούχων. Σημάδι εκνευρισμού ενδεχομένως μπορούν να θεωρηθούν και οι αψιμαχίες που είχε δύο φορές ο Μουρίνιο με τον πάγκο της Χιχόν. Ευτυχώς για αυτόν, δεν συνέβη το ίδιο με τους παίκτες του που πέτυχαν δύο γκολ και πανηγύρισαν έτσι τη νίκη.

Πρώτα ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 74’ και λίγο αργότερα –κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες- ο Μπενζεμά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο +5 από τους «μπλαουγκράνα» (αγωνίζονται με τη Λεβάντε) και ό,τι κι αν συμβεί την επόμενη εβδομάδα στο «Καμπ Νου» θα παραμείνουν στην κορυφή. Σημαντικό για τη «βασίλισα» πως κανένας από τους ποδοσφαιριστές της που ήταν στο όριο δεν δέχτηκε κίτρινη κάρτα κι επομένως δεν θα έχει απώλειες στη «μητέρα των μαχών».

Πηγή: sport-fm