Μεγάλες είναι οι πιθανότητες και αυτήν τη χρονιά το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου να είναι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η κλήρωση που έγινε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ δεν έφερε στα ημιτελικά κόντρα μεταξύ των δύο «δικεφάλων», κάτι που οδηγεί αρκετούς στην πρόβλεψη ότι θα συναντηθούν στον τελικό της 12ης Μαΐου.

Ήδη το… ντέρμπι ξεκίνησε λίγο μετά την κλήρωση, με τον εκπρόσωπο των «ασπρόμαυρων» να αναφέρει ότι σε περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» προκριθούν στον τελικό, τότε η έδρα του δεν πρέπει να είναι το ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος τόνισε σχετικά με την κλήρωση με τον Πανιώνιο: «Είναι δύο παιχνίδια που θα κρίνουν έναν φιναλίστ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάει στον τελικό. Είναι ένα καλό ζευγάρι, αλλά δεν κοιτάμε τα παιχνίδια της επόμενης βδομάδας, αλλά ένα – ένα τα ματς. Θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πραγματικότητα τον στόχο μας που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος»

Όσο για το πού θέλει να γίνει ο τελικός Κυπέλλου, απάντησε: «Δεν θα ήταν σωστό να γίνει στο ΟΑΚΑ αν η ΑΕΚ είναι στον τελικό, γιατί είναι η έδρα της. Υπάρχουν γήπεδα για να φιλοξενήσουν τον τελικό αν παίξουν τελικά μεταξύ τους οι δύο ομάδες».

Όταν στον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ επισημάνθηκαν τα περσινά γεγονότα, η τοποθέτησή του ήταν η εξής: «Αποδείχθηκε λάθος η απόφαση πέρσι να διεξαχθεί στον Βόλο, αλλά φέτος γνωρίζουμε περισσότερα, είμαστε σοφότεροι και μπορούν να είναι ακόμα πιο αυξημένα τα μέτρα».

Πάντως, από τα γραφεία της ΠΑΕ, στη Μικράς Ασίας, πηγάζει ότι οι Θεσσαλονικείς δεν θα ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο ο τελικός να γίνει στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, σε περίπτωση που προκριθούν εκεί, δεν αποκλείεται να ζητήσουν το παιχνίδι να γίνει κανονικά στην Καλογρέζα.

Μπορεί ο «δικέφαλος» του Βορρά να έχει χάσει και τους τρεις τελικούς που έχει δώσει στο ΟΑΚΑ, ο ένας εναντίον της ΑΕΚ (1983), αλλά στο συγκεκριμένο στάδιο θεωρείται το ασφαλέστερο για να διεξαχθεί ο τελικός, χωρίς να υπάρχει ο φόβος για να γίνουν επεισόδια μεγάλης έκτασης. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ματς πολλοί περισσότεροι από τους 8.000 σε κάθε πλευρά που βρέθηκαν πέρσι στο Πανθεσσαλικό.