Πολλά είναι αυτά που ακούστηκαν για τον Όσκαρ Γκαρθία το τελευταίο διάστημα, μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη και την ήττα από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Αμέσως μετά το αποτέλεσμα με την Ένωση, αρκετοί ήταν αυτοί που βιάστηκαν να αναφερθούν σε επιστροφή του Τάκη Λεμονή στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, αλλά όλα αυτά είναι πολύ πρώιμα. Πολύ απλά γιατί στον Καταλανό τεχνικό έχουν επενδύσει στο Λιμάνι…

Όπως αφήνουν να εννοηθούν τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ, από την ΠΑΕ φαίνεται πως δεν προκύπτει κανένα θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του 44χρονου τεχνικού. Όχι απλώς για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική χρονιά με αυτόν στον πάγκο, αλλά και ενόψει του καλοκαιριού.

Αλλά, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει και τα λάθη του Γκαρθία στα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. Τόσο όσον αφορά το σύστημα που επέλεξε όσο και για κάποια πρόσωπα στην ενδεκάδα. Επιλογές που έδειξε να αιφνιδίασαν κυρίως και πρώτα τους ίδιους του τους ποδοσφαιριστές.

Η επιλογή του 4-4-2 στην Αρκαδία και αυτή του 4-3-3 στο Καραϊσκάκη με τους «κιτρινόμαυρους», δύο συστήματα που δεν έχουν δουλευτεί και πολύ στον Ολυμπιακό, που κλασικά εμπιστεύεται το 4-2-3-1, αποδείχτηκε πως δεν ήταν η ιδανική.

Επίσης, φαίνεται πως υπάρχουν και κάποιοι που του καταλογίζουν ότι δεν δούλεψε σωστά στο πνευματικό κομμάτι της ομάδας του, καθώς επικεντρώθηκε πολύ στη διαιτησία και πέρασε έναν εκνευρισμό στο σύνολό του. Άποψη που κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό στον κόσμο των Πειραιωτών.

Τέλος, σε κανέναν δεν «έκατσε» καλά η χρησιμοποίηση του Μιραλάς σε θέση κεντρικού επιθετικού, που συνδυάστηκε με τη μετατόπιση του Φορτούνη στα πλάγια, κάτι που δεν δούλεψε στο ματς με την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα τις πολύ λίγες ευκαιρίες, το διάστημα που ο Ολυμπιακός παρουσιαζόταν φρέσκος…