Δεν «μάσησε» όταν το 2002 αντιμετώπισε την Μπολόνια μέσα στο σπίτι της στον τελικό. Ούτε πέρυσι, όταν απέκλεισε την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Ακόμη και φέτος δεν πτοήθηκε όταν υποχρεώθηκε να νικήσει Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Ούνιξ σε Πόλη και Καζάν αντίστοιχα. Ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο να αντεπεξέρχεται στα δύσκολα και καλείται απόψε (21:45, NET) νικώντας τη Μακάμπι στη… φλεγόμενη «Nokia Arena» του Τελ Αβίβ να διορθώσει το λάθος της περασμένης Πέμπτης και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στο Final 4.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γνωρίζει πως η αποστολή της ομάδας του δεν θα είναι εύκολη. Άλλωστε στην έδρα της η Μακάμπι έχει ηττηθεί φέτος μόνο από την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα, ενώ είναι αήττητη στην Αδριατική Λίγκα σε δώδεκα αναμετρήσεις. Το άλλοτε αποκαλούμενο «Γιάντ Ελιάου» δεν θα είναι σίγουρα φιλόξενο με περίπου 11.000 Ισραηλινούς κρεμασμένους από τις κερκίδες να περιμένουν το 2/2 που θα φέρει την ομάδα του στο Final 4. Ωστόσο ο «Ζοτς» γνωρίζει πως η δική του ομάδα έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως έχει την ποιότητα, την εμπειρία και το χαρακτήρα να βγαίνει από τα… σχοινιά, όταν ο αντίπαλος δείχνει να την έχει στριμώξει και να ετοιμάζεται για νοκ άουτ.

Το εξαιρετικό πρόσωπο του φετινού Παναθηναϊκού μακριά από το ΟΑΚΑ στη φετινή Ευρωλίγκα είναι ένας ακόμη λόγος αισιοδοξίας. Ενώ στο «σπίτι» τους οι «πράσινοι» έχουν τέσσερις ήττες σε δέκα αγώνες, μακριά από αυτό έχουν έξι νίκες σε οκτώ παιχνίδια, έχοντας χάσει μόνο σε ματς δίχως βαθμολογική σημασία, απέναντι σε Μπάμπεργκ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδος και Ευρώπης στις μεταξύ τους συζητήσεις αναφέρουν πως είναι εφικτό ακόμη και να επιστρέψουν με την πρόκριση από το Τελ Αβίβ, με δύο νίκες απόψε και την Πέμπτη. Ωστόσο δεν προτρέχουν και σε πρώτη φάση επιθυμούν να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας, ώστε στη χειρότερη περίπτωση να έχουν την πολυτέλεια πέμπτου αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Η επόμενη μέρα της ήττας στο ΟΑΚΑ είχε αρχικά ξεκούραση και πολλή ανάλυση των λαθών μέσω βίντεο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι συνεργάτες του έχουν εστιάσει κυρίως σε τρία κομμάτια: α) τον έλεγχο των ριμπάουντ, έναν τομέα όπου υστέρησε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ματς της σειράς, β) τη βελτίωση της άμυνας με σκοπό να περιοριστούν οι καταστάσεις ένας εναντίον ενός τις οποίες αναζητεί η επίθεση της Μακάμπι, και γ) την καλύτερη ισορροπία μεταξύ παιχνιδιού εντός κι εκτός ρακέτας, καθώς την Πέμπτη οι «πράσινοι» υποχρεώθηκαν να επιχειρήσουν 32 τρίποντα και μόλις 29 δίποντα.

Στον αντίποδα, η Μακάμπι θα παραταχθεί πάνοπλη και με την αυτοπεποίθηση στα ύψη μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ. «Δεν είμαστε φαβορί, αλλά σίγουρα είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με την έναρξη της σειράς», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος πρόσθεσε πως περιμένει την αντίδραση του Παναθηναϊκού.

* Απόψε (19:00) διεξάγεται και ο τρίτος αγώνας της σειράς ανάμεσα σε Ούνιξ Καζάν και Μπαρτσελόνα. Με νίκη των Καταλανών στη Ρωσία, θα γίνουν η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης και θα περιμένουν στον ημιτελικό της 11ης Μαΐου το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Σιένα (1-1).

Πηγή: sport-fm.gr