Εν αναμονή της διαπίστωσης για το αν θα πληρωθούν τελικά οι παίκτες (όπως έχει δεσμευτεί η διοίκηση), στην ΠΑΕ αισιοδοξούν ότι θα έχουν ολοκληρωθεί θετικά οι προσπάθειες του Ντέμη Νικολαΐδη να αντικαταστήσει -με το δάνειο του Αλ Σουνταΐρι- το καθήκον των μετόχων.

Οι ώρες μέχρι το deadline της Παρασκευής περνούν απειλητικά -αλλά και με περισσότερη ελπίδα για την ΑΕΚ. Αντιφατικό αλλά συμβαίνει. Όχι επειδή κάποιος από τους μετόχους (πλην του Πόλυ Χατζηιωάννου) συγκινήθηκε και αποφάσισε να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του. Αλλά επειδή -όπως έχει καθιερωθεί να συμβαίνει- στα δύσκολα ο Ντέμης Νικολαΐδης φωνάζει «παρών».

Χωρίς άλλη λύση, λοιπόν, στον ορίζοντα, οι προσπάθειες του πρώην προέδρου να εκταμιευτεί και το υπόλοιπο ποσό του δανείου που είχε εξασφαλίσει από τον Τούρκι Αλ Σουνταΐρι αποτελούν και τη μόνη διέξοδο για να βρεθεί το 1,25 εκατ. ευρώ που χρειάζεται (κατά τον Ανδρέα Δημητρέλο) για να φανεί συνεπής η ΑΕΚ σε όσα έχει δεσμευθεί στην UEFA.

Ανεξάρτητα, δε, από τα χρήματα αυτά (που θα ληφθούν, αν όλα πάνε καλά, με εγγύηση τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης σεζόν) την Τρίτη θα φανεί αν η ΠΑΕ θα φανεί συνεπής και σε αυτά που έχει δεσμευθεί στους υπάρχοντες παίκτες. Δηλαδή ότι θα αποπληρωθούν τα οφειλόμενα σύμφωνα με τον διακανονισμό που τους προτάθηκε.

Εφόσον γίνει αυτό (τη Δευτέρα, πάντως, δεν μπήκαν χρήματα στους λογαριασμούς τους) και τελικά εξασφαλιστούν και τα χρήματα από το δάνειο, η ΑΕΚ θα μπορεί να τα διαθέσει έπειτα σε οφειλές προς πρώην παίκτες και προπονητές. Και παρόλο που οι προθεσμίες την πιέζουν αφόρητα, θα ελπίζει βάσιμα πως η UEFA θα εκτιμήσει αρκετά τις προσπάθειές της και θα της δώσει «μια δεύτερη ευκαιρία».

Πηγή: sport-fm.gr