Φαίνεται ότι η κατηφορική πορεία που έχει ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός θα έχει και συνέχεια, καθώς τα δεδομένα στον σύλλογο θα ζορίσουν ακόμη περισσότερο, λόγω της απόφασης του Γιάννη Αλαφούζου να χαμηλώσει ακόμη περισσότερο το μπάτζετ. Απόφαση που έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφασή του να… παρκάρει τις μετοχές του.

Όπως προκύπτει από τα «πράσινα» ρεπορτάζ, χωρίς να έλθει μάλιστα κάποια διάψευση, ο κ. Αλαφούζος ενημέρωσε όσους έχουν απομείνει στην ΠΑΕ, ότι το μπάτζετ θα πρέπει να πέσει τόσο πολύ, σε επίπεδα ομάδας που παλεύει για την παραμονή της στη Super League. Μάλιστα, αυτό δεν θα γίνει το καλοκαίρι, αλλά άμεσα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Το αρχικό πλάνο έκανε λόγο για 5,7 εκατομμύρια ευρώ μικτά, μετά τις αποχωρήσεις κάποιων εκ των βασικών στο τέλος του μήνα, αλλά ζήτησε να πέσει αυτός ο αριθμός άμεσα στα 4 εκατ. ευρώ. Αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν οι περισσότεροι από τους βασικούς ποδοσφαιριστές και να μείνουν μόνο όσοι έχουν μικρά συμβόλαια, όπως και οι πιτσιρικάδες από την ομάδα Νέων.

Διαφωνεί ο Ουζουνίδης με το πλάνο

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρίσκεται σε απόγνωση, όπως φυσικά και όσοι έχουν απομείνει στο… καράβι. «Διαφωνώ 100% με το νέο πλάνο. Θα φέρει την αγωνιστική διάλυση της ομάδας», τόνισε χαρακτηριστικά μέσω της Nova ο τεχνικός του «τριφυλλιού».

Για να προσθέσει: «Από τις 21 Σεπτεμβρίου, που ο μεγαλομέτοχος έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την ομάδα, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι, όσοι έχουμε μείνει, εργαζόμαστε πάρα πολύ σοβαρά. Δυστυχώς, για εμάς κάθε εβδομάδα αλλάζει το πλάνο. Χθες ήταν το αποκορύφωμα. Το κόστος της ομάδας πρέπει να πέσει ακόμα 2 εκατομμύρια περίπου. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο νούμερα, αλλά είναι τεράστιο μέγεθος, που πρέπει να κρατήσουμε όρθιο όλοι μας».

Ο Εβρίτης προπονητής σημείωσε επί του θέματος και το εξής: «Είχαμε κάτι όλοι στο μυαλό μας, ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Τώρα πάει να γίνει πολύ βίαια. Δεν είναι πλάνο σωτηρίας, αλλά αγωνιστικής διάλυσης. Διαφωνώ 100% με το πλάνο, δεν είναι ρεαλιστικό. Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις, ούτε οι συνεργάτες μου. Υπάρχει ο μεγαλομέτοχος, υπάρχει ο πρόεδρος… Είναι η στιγμή να πάρουν ακόμα μια. Ο Παναθηναϊκός δεν μια κόλλα χαρτί με νούμερα».

Πάντως, σε ερώτηση που του έγινε για το αν παραμένει στην τεχνική ηγεσία, τόνισε: «Ό,τι είχα να σας πω το είπα». Έπειτα από νέα ερώτηση που του έγινε για τα σενάρια περί παραίτησης, υπογράμμισε: «Θα δούμε αν θα είμαι στον πάγκο της ομάδας το Σάββατο. Παραμένω προπονητής του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού».

Για την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ, που επιστρέφει στην Τζένοα, αλλά και τις επόμενες αποχωρήσεις, δήλωσε: «Δεν έγινε ξαφνικά με τον Χίλιεμαρκ. Είχα πει και τις προάλλες, να δω ποιοι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι από εδώ και πέρα. Ο Όσκαρ θεωρεί ότι είναι καλύτερο για αυτόν να φύγει, με τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Θα φύγει, αλλά νομίζω ότι στο επόμενο ματς θα παίξει. Νομίζω ότι και για τον Μολέδο και τον Λούκας (Βιγιαφάνιες) θα τελειώσουν σύντομα τα πράγματα. Ο Λούκας έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση από πέρυσι. Η αξία του Κουρμπέλη είναι υψηλή. Όταν έχεις κάτι που αξίζει 100, αν έχει μεγάλη ανάγκη μπορεί να το δώσεις με 20».

Αναφορικά με το αν υπάρχει περίπτωση μεταγραφικής ενίσχυσης, ανέφερε: «Μας είπαν ότι μπορείτε να πάρετε μερικούς που έχουν μικρό μπάτζετ, δηλαδή να παίρνουν 30-40-50 χιλιάδες. Αυτό είναι το πλάνο σωτηρίας και εγώ διαφωνώ. Κανένας από τους παίκτες που κοιτούσαμε δεν πληροί τα νέα δεδομένα».