Δυσκολότερο και με κινδύνους θα είναι το παιχνίδι της Πέμπτης του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι, για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας μπάσκετ, υποστήριξε ο Δημήτρης Ιτούδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ξεκαθαρίζοντας ότι απλώς η χθεσινή νίκη δεν ήταν κάτι παραπάνω από το 1-0 στη σειρά των αγώνων. «Περιμένουμε αντίδραση από τη Μακάμπι», υποστήριξε ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του τριφυλλιού είναι αρκετά ώριμοι και δεν θα επηρεαστούν από το πόσο εύκολα ήρθε η χθεσινή νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

-Για την χθεσινή νίκη:
«Δεν έτυχε αλλά και δεν είναι και αυτή η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων. Η Μακάμπι είναι μια καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και μην ξεχνάμε ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Έχει κάνει αλλαγές σε σχέση με πέρσι αλλά έχει διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο.
Πρέπει να το ξεπεράσουμε το παιχνίδι αυτό, έχουμε να περιμένουμε μια αντίδραση από την Μακάμπι, η οποία μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα μαρκαρίσματα στα μαρκαρίσματα και σε άλλους τομείς.
Το να σουτάρει με μεγάλα ποσοστά είναι πλεονέκτημα. Το θέμα όμως είναι να σου βγουν σωστά τα σουτ, να εκμεταλλευθείς τις περιστροφές και να βρίσκεται ένας παίκτης ελεύθερος.
Χθες είχαμε πολλών τέτοιων ειδών καταστάσεις και από όλες τις δημιουργίες– συστήματα πήραμε σουτ με καλές προϋποθέσεις».

-Για τη συνέχεια των αγώνων:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μας χρειάζονται τρεις νίκες. Περιμένουμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και πλέον πρέπει να προβλέψουμε τις αντιδράσεις της Μακάμπι»

-Εάν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του τριφυλλιού στην εφετινή σεζόν:

«Έχουμε παίξει πολλά και καλά παιχνίδια αλλά για φέτος θεωρώ ότι είναι –ίσως- το καλύτερο παιχνίδι που έχουμε κάνει στο ΟΑΚΑ. Ήμασταν αρκετά καλοί και μπροστά και πίσω».

-Για το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές «βγαίνει» ο προγραμματισμός που έχει γίνει στην προετοιμασία:
«Είναι σχεδιασμός πολλών λεπτομερειών και συγκυριών. Εάν θα είναι υγιείς οι παίκτες μας και άλλα θέματα που συνήθως προσπαθείς αλλά δεν μπορεί να προβλέψεις.

-Εάν φοβάται αποπροσανατολισμό των παικτών λόγω της εύκολης νίκης:
«Όχι. Έχουμε αρκετά έμπειρους παίκτες που ξέρουν ότι έχουν κι άλλα παιχνίδια και δεν πρόκειται να αποπροσαναλιστούν».

Πηγή: sport-fm.gr