Στη συνολική προσπάθεια και στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, κάτι που βγαίνει στο γήπεδο, απέδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ τη μέχρι στιγμής πορείας της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες είναι σε όλες εντός στόχων.

Με δηλώσεις του στην κάμερα της Nova πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Κυριακή (14/01, 19:30), ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για όσα έζησε χθες το βράδυ στην κοπή της πίτας της Original Μπραχαμίου, σχετικά με τα εύσημα που πήρε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για τη δουλειά του, τα αγωνιστικά θέματα, αλλά και τα μεταγραφικά. Μάλιστα, επισήμανε πως για το ζήτημα το εξτρέμ στην Ένωση μπορεί να υπάρξει κίνηση την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, αλλά στην ομάδα… δεν τρελαίνονται κιόλας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Χιμένεθ:

Για τη χθεσινή αποθέωση και αν είναι δικαίωση γι’ αυτόν: «Το συναίσθημα που παίρνεις από τον κόσμο της ΑΕΚ είναι απίστευτο».

Για τις δηλώσεις του Μελισσανίδη για τη συμβολή του στο κλίμα στα αποδυτήρια: «Να τον ευχαριστήσω για τα καλά λόγια, αλλά είναι μία συνολική υπόθεση. Μου αρέσει να δίνω τα πάντα στην δουλειά μου, αισθάνομαι επαγγελματίας όπως ο οποιοσδήποτε, αλλά βάζω όλα τα συναισθήματα και το πάθος μου γιατί νιώθω ωραία και θέλω να προσφέρω τα πάντα εδώ που βρίσκομαι. Σαν επαγγελματίας μπορεί να εξαρτώμαι από τα αποτελέσματα, αλλά σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επιτυχίες είτε σε αποτυχίες, η καρδιά μου πάντα είναι στην ΑΕΚ».

Για το ότι η ΑΕΚ είναι οικογένεια: «Είναι ένα από τα βασικά πράγματα, να νιώθουμε σαν οικογένεια. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, αν δεν είμαστε ένα γκρουπ στα αποδυτήρια δεν θα είμαστε και στο γήπεδο.Προσπαθώ να πάρω κάποιες αποφάσεις με βάση την απόδοση του κάθε παίκτη. Προσπαθώ σε προσωπικό επίπεδο να είμαι ειλικρινής, θέλω να έχουμε ειλικρινείς σχέσεις και να πετυχαίνουμε πράγματα».

Για τις δοκιμές με Παναιτωλικό στο Κύπελλο και αν κάποιοι δεν χωράνε στο ρόστερ: «Όλοι χωράνε, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο. Ορισμένες φορές στις αποφάσεις μας υπάρχουν αδικίες. Είχα όρεξη να δω παίκτες όπως ο Γιαννούτσος μαζί με παίκτες που συνήθως είναι βασικοί. Θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω για να βελτιωθεί. Θέλει πολλή δουλειά, να κάνουμε ότι κάναμε πέρσι με τον Γαλανόπουλο, να βελτιωθεί σιγά – σιγά. Πρέπει να έχουμε ψυχραιμία και υπομονή με τους νέους. Τα 30′ που έπαιξε και ο Άνταμ ήταν πολύ καλά, είμαστε ικανοποιημένοι και τις με τις δύο νέες μεταγραφές. Αν και το παιχνίδι δεν ήταν το καλύτερο, βγάλαμε καλά συμπεράσματα».

Για τα ματς με Απόλλωνα και Παναιτωλικό και τις διαφορές: «Αν συγκρίνουμε και τα δύο παιχνίδια, η κατοχή που είχαμε ήταν σχεδόν παρόμοια. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα δεν μας βγήκαν τα πράγματα, αντίθετα με τον Παναιτωλικό ό, τι κάναμε μας έβγαινε».

Για την θέση του αριστερού εξτρέμ και αν χρειάζεται ενίσχυση: «Αν υπάρξει μία τέτοια περίπτωση ενός παίκτη που μπορεί να μας ενδιαφέρει, θα το προσπαθήσουμε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε τρελαμένοι για να πάρουμε οπωσδήποτε έναν ποδοσφαιριστή. Τα πράγματα λειτουργούν και με την προσπάθεια που έχουν κάνει οι ποδοσφαιριστές, οπότε δεν πρέπει να τρελαινόμαστε ότι πρέπει αναγκαστικά να πάρουμε παίκτη σε αυτή την θέση».

Για το τι πρέπει να έχει η ΑΕΚ για να κερδίσει τον ΠΑΣ: «Πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, να κάνουμε ότι κάναμε μέχρι τώρα. Όσοι αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ βάζουν έξτρα δυνάμεις, πρέπει να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και υπομονή για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας».

Για τις πολλές λύσεις στην επίθεση και πώς θα τις συνδυάσει για να μην υπάρχουν παράπονα: «Το να υπάρχουν παράπονα μπορεί να είναι φυσιολογικό όταν υπάρχουν πολλοί παίκτες, όμως πάντα λέω ότι τα γήπεδα είναι εδώ απ’ έξω στα Σπάτα και ο καθένας πρέπει να κερδίσει την θέση του με την δουλειά του. Τους σέβομαι όλους, αλλά ο καθένας πρέπει να κερδίζει τον χρόνο του. Είναι καλό να έχεις πολλές επιλογές, είναι βοήθεια για μένα και ο καθένας πρέπει να κερδίσει τον χρόνο συμμετοχής μέσα από την δουλειά του».

Για το πώς κατέληξε σε σύστημα με τρεις στόπερ: «Το σύστημα που παίζουμε θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε 3-4-3. Ένα 5% των προπονητών έχει μία ιδέα και μπορεί η ομάδα να έχει τους κατάλληλους παίκτες για να τους προσαρμόσει. Το άλλο 95% προσπαθεί με βάση το ρόστερ που έχει να προσαρμόσει την ομάδα. Το σύστημα πάει αρκετά καλά και με το υλικό που έχουμε η ομάδα λειτούργησε καλύτερα με αυτό. Όποτε η ομάδα το χρειαστέι θα το χρησιμοποίώ και αν χρειάζεται να το αλλάξω σε ένα παιχνίδι θα το κάνω. Η ΑΕΚ με τους παίκτες, με την ευγένεια και τον απόλυτο επαγγελματισμό που δείχνουν, μπορεί να αλλάξει σύστημα στην διάρκεια του αγώνα χωρίς να το αντιληφθεί κανείς».

Για το αν θα επηρεάσει τον σχεδιασμό το 0-0 με τον Απόλλωνα: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι γιατί ο αντίπαλος και στα 90 λεπτά θα περιμένει για την έκπληξη και αυτό πρέπει να το αποφύγουμε».