Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση έναντι της Μέταλιστ έδωσε στον Ολυμπιακό ο Βασίλης Χατζηπαναγής με δηλώσεις του στον Τύπο της Ουκρανίας. Ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο ομάδων.

Αναλυτικά, ο «Βάσια» μίλησε για:

-τις «ειδικές» συνθήκες του ματς: «Οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη Μέταλιστ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται με τέτοιο καιρό, αν και από όσα γνωρίζω, η Μέταλιστ έχει κυρίως λάτιν παίκτες στο ρόστερ της».

-τις πιθανότητες πρόκρισης: «Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα. Οι πιθανότητες είναι 55-45 υπέρ του. Το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην κορύφωσή του και η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει βρει καλό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση, πέρασε στην πρώτη θέση και μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος είναι σε άνοδο».

-το μειονέκτημα της Μέταλιστ: «Η Ρούμπιν έπαιξε με τον Ολυμπιακό προερχόμενη από μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημά της και ήταν εμφανές πως της έλειπαν παιχνίδια. Αυτό πιστεύω πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση. Το ουκρανικό πρωτάθλημα άρχισε ξανά μαζί με το ρωσικό. Η Μέταλιστ έπαιξε με τη Σάλτσμπουργκ, που όμως είχε κι αυτή διακοπή στην Αυστρία. Για τις ομάδες της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης είναι δύσκολο να φορμαριστούν μετά τη χειμερινή διακοπή. Το θυμάμαι από την εποχή που έπαιζα εγώ στη χώρα».

-το πώς αντιμετωπίζεται το ματς στην Ελλάδα: «Μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Ρούμπιν, στην Ελλάδα θεωρούν πως η Μέταλιστ δεν θα αποτελέσει εμπόδιο. Το παιχνίδι αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο, αλλά όχι τόσο όσο το ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό».

-τις ευρωπαϊκές βλέψεις του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στο Europa League. Θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά μην περιμένετε να κάνει οικονομία δυνάμεων στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, παρότι το πρόγραμμά του είναι φορτωμένο. Μετά το ματς με τη Μέταλιστ, παίζουν με τον Άρη και μετά τον επαναληπτικό αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό».

-τις «γραμμές» του Ολυμπιακού: «Σε κάθε γραμμή έχει έμπειρους παίκτες. Στο κέντρο ξεχωρίζω τον Ιμπαγάσα και στην επίθεση τον Μιραλάς και τον Τζεμπούρ. Υπήρχε και ο Πάντελιτς, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας».

Πηγή: Sportt-fm.gr