Πολλοί παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν σήμερα υπογεγραμμένο το νέο διακανονισμό που τους προτάθηκε από τη διοίκηση χθες, ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν το έπραξαν και ζήτησαν χρόνο να σκεφτούν. Είναι εμφανές πως οι αντοχές όλων δεν είναι ίδιες και πλέον οι ποδοσφαιριστές λειτουργούν αυτοβούλως κι όχι σαν ομάδα.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος είχε ζητήσει χθες από τους ποδοσφαιριστές να υπογράψουν την εξόφληση των δεδουλευμένων σε τέσσερις δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται στις 20 Μαρτίου και την τελευταία στις 30 Αυγούστου, ωστόσο η αδυναμία του να εγγυηθεί στους παίκτες για την καταβολή των χρημάτων χωρίς νέες καθυστερήσεις προκάλεσε αντιδράσεις στους «κιτρινόμαυρους».

Η πλειοψηφία των παικτών αφότου συμβουλεύτηκε δικηγόρους και μάνατζερ συμφώνησε βάζοντας και πάλι πλάτη απέναντι στην ασυνέπεια των μετόχων, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι που εξακολουθούν να αντιδρούν και ζητούν εγγυήσεις δείχνοντας εκνευρισμένοι από την… εξαφάνιση των μετόχων. Κανείς δεν θέλει να φέρει σε ακόμη πιο δυσχερή θέση την ΑΕΚ και να ταλαιπωρήσει κι άλλο τον κόσμο της, ωστόσο θεωρούν πως πρέπει να υπερασπιστούν και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα/συμφέροντα. Πάντως στις τάξεις της διοίκησης εκφράζεται αισιοδοξία πως (έστω και την ύστατη στιγμή) θα βάλουν την υπογραφή τους την Τετάρτη και η ΠΑΕ θα εξασφαλίσει ένα «όπλο» πριν από την απολογία της στην UEFA την Πέμπτη.

Ασφαλώς ούτε αυτός ο διακανονισμός θα είναι αρκετός, ούτε η τακτοποίηση του δανείου της Morgan Stanley, αν δεν μπουν 7 εκατ. ευρώ από τους μετόχους της ομάδας του 2004 (4 από αυτούς συν 3 από δάνειο που έχει εξασφαλίσει ο Ντέμης Νικολαΐδης). Άλλωστε η UEFA πλέον δεν πείθεται με λόγια ή πλάνα σωτηρίας, αλλά απαιτεί αποδείξεις και χρήματα για να μην τιμωρήσει αρχικά κι εν συνεχεία να αδειοδοτήσει την ΑΕΚ.

Πηγή: sport-fm.gr