Τη δόξα από τους Νεϊμάρ, Καβάνι και Εμπαπέ πήρε το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο Λαβίν Κουρζαβά. Αν και αριστερός μπακ, ο Γάλλος σημείωσε χατ-τρικ (τα πρώτα του τέρματα σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ), οδηγώντας την Παρί Σεν Ζερμέν στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με το 5-0 επί της Άντερλεχτ. Με αυτό το επίτευγμα, ο 25χρονος άσος μπήκε σε μία κλειστή λίστα ποδοσφαιριστών, που έχουν κάνει… πελάτισσα τη βελγική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώνοντας χατ-τρικ εναντίον της. Άντι Κόουλ (Μάντσεστερ Γιουν. – Άντερλεχτ 5-1)

Ξεκίνημα με… το αριστερό έκανε στους ομίλους της διοργάνωσης η Άντερλεχτ, τη σεζόν 2000-01, αν και στη συνέχεια προκρίθηκε στη δεύτερη φάση των ομίλων. Στην πρώτη αγωνιστική, γνώρισε βαριά ήττα στο Ολντ Τράφορντ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με σκορ 5-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «μπέμπηδες» ήταν ο Άντι Κόουλ, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ. Έργουϊν και Σέριγχαμ πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ της Γιουνάιτεντ, με τον Κόλερ να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της Άντερλεχτ. Ιβάν Κλάσνιτς (Βέρντερ Βρέμης – Άντερλεχτ 5-1) Ο ποδοσφαιριστής που είχε δώσει τη νίκη στην Βέρντερ και δύο εβδομάδες νωρίτερα μέσα στις Βρυξέλλες «χτύπησε» και πάλι. Ο Ιβάν Κλάσνιτς – που σήμερα δίνει μάχη για τη ζωή του, πάσχοντας από νεφρική ανεπάρκεια – σημείωσε χατ-τρικ, στο εντυπωσιακό 5-1, για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2004-05. Κλόζε και Γένσεν είχαν βρει δίχτυα για τη γερμανική ομάδα, ενώ ο Ίαχτσουκ σκόραρε για την Άντερλεχτ. Εκείνη τη σεζόν, οι Βέλγοι δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ένα βαθμό στον όμιλο, απέναντι σε Βέρντερ, Ίντερ και Βαλένθια. Κακά (Μίλαν – Άντερλεχτ 4-1)

Τη σεζόν 2006-07, που έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, η Μίλαν – εκτός από ΑΕΚ και Λιλ – αντιμετώπισε στη φάση των ομίλων την Άντερλεχτ. Πρωταγωνιστής και στις δύο αναμετρήσεις ήταν ο Κακά, ο οποίος στο ματς του Σαν Σίρο σημείωσε τα τρία πρώτα τέρματα των «ροσονέρι». Ο Γιουχάζ ήταν αυτός που μείωσε για τους Βέλγους, με τον Τζιλαρντίνο να διαμορφώνει το τελικό 4-1. Κώστας Μήτρογλου (Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 0-3)

Μετά τη βαριά ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, τη σεζόν 2013-14, ο Ολυμπιακός έψαχνε αποτέλεσμα στο Βέλγιο μετά από δύο εβδομάδες. Ο Κώστας Μήτρογλου «πυροβόλησε» τρεις φορές την εστία της Άντερλεχτ, δίνοντας στους «ερυθρόλευκους» τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα αποτέλεσμα (0-3), που ήταν κομβικό για την πρόκριση του Ολυμπιακού στη φάση των «16». Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Άντερλεχτ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-5)

Το 5-0 από την Παρί αποτελεί την πιο βαριά εκτός έδρας ήττα της Άντερλεχτ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την πιο βαριά ήττα στο «σπίτι» της την έχει υποστεί πάλι από τους Παριζιάνους, τη σεζόν 2013-14. Μόλις τρεις εβδομάδες μετά το 0-3 από τον Ολυμπιακό, ήρθε το 0-5 από την Παρί Σεν Ζερμέν και μετά τον Μήτρογλου, ήρθε… ο Ζλάταν. Ο Ιμπραΐμοβιτς δε σημείωσε μόνο χατ-τρικ, αλλά «καρέ» τερμάτων στις Βρυξέλλες, οδηγώντας την ομάδα του στο εντυπωσιακό 0-5. Το άλλο γκολ των Γάλλων πέτυχε ο Καβάνι. Πηγή: gazzetta.gr