Να βγάλει χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις την υποχρέωση και το… 2011 θέλει η ΑΕΚ, που δοκιμάζεται στην Καλαμάτα για το Κύπελλο. Η «Ένωση» έχει μάθει να ζει με τις απουσίες και ο Νίκος Κωστένογλου γνωρίζει καλά πως αυτές δεν θα είναι επαρκείς σαν δικαιολογίες σε περίπτωση που στραβώσει το ματς.

Στις δοκιμές που έκανε πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Μεσσηνία, ο 41χρονος τεχνικός δοκίμασε τον 16χρονο Ταξιάρχη Φούντα με τους βασικούς, ως παρτενέρ του Αντώνη Ρίκκα στα αμυντικά χαφ. Στη διάρκεια της δοκιμής, ο Νίκος Γεωργέας πήρε τη θέση του έφηβου μέσου, συνεπώς δεν αποκλείεται να προτιμηθεί η πείρα (του καταπονημένου από τα συνεχή ματς) 35χρονου άσου.

Στη δοκιμή ενδεκάδας που έγινε, ο Αραμπατζής ήταν γκολκίπερ, ο Αργυρίου δεξί (αντί του Κοντοέ) και ο Καράμπελας αριστερό μπακ, οι Κάλα και Μανωλάς δίδυμο στόπερ, ο Γκερέιρο σε θέση επιτελικού χαφ, με τον Κάρλος αριστερά και τον Μπέλεκ δεξιά, ενώ στην κορυφή βρισκόταν ο Σιαλμάς. Κατά τη διάρκεια του διτέρματος, έπαιξε στα άκρα ο Μπερνς αντί του Κάρλος.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Κλωναρίδης, Βάργκας και Λεονάρντο, ο τιμωρημένος Μάκος, ο εκτός ομάδας Γκέντσογλου και ο Καφές που κρίθηκε ανέτοιμος.

Ο Νίκος Κωστένογλου έχει τονίσει στους παίκτες τη σημασία του αγώνα και ζήτησε σοβαρότητα και προσπάθεια. Μάλιστα προειδοποίησε πως αν δεν έρθει η πρόκριση, δεν θα πάρουν άδεια (οι «κιτρινόμαυροι» έχει προγραμματιστεί να είναι… ελεύθεροι μέχρι τις 28/12).

Η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Μοσχονάς, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Κάλα, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Τσίτας, Ρίκκα, Καράμπελας, Αργυρίου, Μπερνς, Γεωργέας, Μπουγαΐδης, Φούντας, Τσουκαλάς.

Η διοίκηση της Καλαμάτας σκοπεύει να τιμήσει τους Λυμπερόπουλο, Γεωργέα και Κωνσταντόπουλο, που έχουν αγωνιστεί στην ομάδα.

Αισιοδοξία και αναμονή

Εν αναμονή εξελίξεων σε δύο μέτωπα βρίσκονται στην ΑΕΚ. Η διοίκηση συνεχίζει τις επαφές με τους εκπροσώπους του Άραβα επενδυτή και υπάρχει αισιοδοξία πως τα πράγματα εξελίσσονται θετικά. Διαρρέεται πως υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης ανάμεσα στις δύο πλευρές και απομένει αυτή να πάρει γραπτή μορφή.

Παράλληλα, σήμερα αποφασίζει το δικαστήριο για την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της ΑΕΚ κατά του Μάκη Ψωμιάδη. Οι «κιτρινόμαυροι» θεωρούν πως μπορεί υπό προϋποθέσεις να ανοίξει ο δρόμος ώστε να πάρει η ΠΑΕ μέρος των 30 εκατομμυρίων ευρώ (με τους τόκους έχουν φτάσει περίπου στα 80 εκατ.) που διεκδικεί από τον άλλοτε μεγαλομέτοχο του συλλόγου. Πάντως είναι αμφίβολο ακόμη κι αν υπάρχει θετική εξέλιξη πόσα χρήματα θα πάρει η «Ένωση» (από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων) και πότε θα συμβεί αυτό.

Πηγή:sport-fm.gr