Μία μακρά περίοδος αναμονής και αγωνίας άρχισε για τον Παναθηναϊκό. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει πειστεί για την εγκυρότητα των εγγράφων, την οικονομική οντότητα και τις προθέσεις των Αράβων επιχειρηματιών που θέλουν να αγοράσουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ.

Μοναδική εκκρεμότητα, σύμφωνα με όσα διαρρέονται από τις δύο πλευρές, είναι η ψήφιση του νόμου που θα επιτρέπει την επένδυση αλλοδαπών επιχειρηματιών σε ελληνικές εταιρείες, κάτι που όμως δεν αναμένεται νωρίτερα από τα μέσα Ιανουαρίου. Μόνο τότε και αφού αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς θα αποδεσμευτούν τα 15 εκατ. ευρώ για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τους επενδυτές. Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται ούτε να διοικήσουν στο μεσοδιάστημα, ούτε να κάνουν ταμειακές διευκολύνσεις για το σύλλογο, ούτε φυσικά να βάλουν χρήματα για μεταγραφές.

Οι επαφές των εκπροσώπων του «Τζίγκερ» με τους ενδιαφερόμενους συνεχίζονται, η πλευρά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ξεκαθαρίζει πως δεν συναντήθηκε κατ’ ιδίαν μαζί τους, αλλά φημολογείται πως έχει δεχτεί πρόταση για να ταξιδέψει στο Ριάντ και να συζητήσει δια ζώσης μαζί τους.

Η ψήφιση του νόμου αναμένεται, σύμφωνα με την πλευρά του Βλάση Τσάκα, μέχρι τις 10-12 Ιανουαρίου, αλλά καλά γνωρίζοντες τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής θεωρούν πως θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου και κάποιοι φοβούνται μήπως το θέμα «τραβήξει» μέχρι το Φεβρουάριο. Γίνεται, λοιπόν, σαφές πως μέχρι τότε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καλείται να πορευτεί με τους δικούς της πόρους, ενώ αν δεν ολοκληρωθεί ούτε το Φεβρουάριο η μεταβίβαση μετοχών, θα προκύψει τεράστιο πρόβλημα στην ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα, ο Σουλτάν Αλ Σαούντ φέρεται να μην έχει καταθέσει τα όπλα για να πάρει τον Παναθηναϊκό κι έχει πολλά παράπονα από τους χειρισμούς του Βλάση Τσάκα. Ο πρίγκιπας, που φέρεται να έκανε πίσω μετά την άρνηση της οικογενείας του να του επιτρέψει να πάρει την ΠΑΕ, πιθανώς να εκδώσει κάποια ανακοίνωση στην οποία θα δίνει τη δική του εκδοχή της ιστορίας.

Το καθήκον του

Να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις θέλει ο Παναθηναϊκός στη σημερινή αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα στη Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο ΟΠΑΠ. Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν με εννέα αλλαγές και αρκετές απουσίες, ενώ στον πάγκο δεν θα βρίσκεται ξανά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Πιθανότερη σύνθεση είναι αυτή με τους Καρνέζη, Βύντρα, Ιωαννίδη, Καντέ, Μπιέρσμιρ, Βιτόλο, Καραγκούνη, Μαυρία, Ζέκα, Ρούντολφ και Πετρόπουλο.

Στην αποστολή είναι και οι Ταμπάκης, Κοτσόλης, Σαριέγκι, Μαρίνος, Φουρλάνος, Λαγός, Σιμάο και Κουίνσι. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Νίνης και Τοτσέ, ο ανέτοιμος Χριστοδουλόπουλος, ο Σεϊταρίδης που δεν υπολογίζεται και οι Λέτο, Κατσουράνης, Μπουμσόνγκ και Σπυρόπουλος για να ξεκουραστούν. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά τον αγώνα θα είναι ελεύθεροι μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την επομένη.

Πηγή: sport-fm.gr