Στις 2 Ιουλίου ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στην Ολλανδία για να ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Όμως, ακόμη δεν έχει βρεθεί ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Βλάνταν Ίβιτς, με τον χρόνο να τρέχει.

Το μήνυμα που βγαίνει από τη Θεσσαλονίκη είναι πως η κίνηση που θα γίνει, επιβάλλεται να είναι προσεχτική. Τα λάθη, ειδικά σε αυτό το πόστο, πληρώνονται πολύ ακριβά. Και το να μείνει η ομάδα νωρίς πίσω στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος για ακόμη μια σεζόν, δεν αποτελεί επιλογή.

Ο Λούμπος Μίχελ έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα του νέου προπονητή. Τα δύο ονόματα που «παίζουν» πιο έντονα είναι αυτά του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Μιγκέλ Λεάλ.

Το γεγονός ότι υπάρχει… φλερτ και ενδιαφέρον ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου ανέφερε και ο νέος τεχνικός της Καϊσέρισπορ, Μάριους Σουμούντιτσα. Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του, ο Ρουμάνος τεχνικός ρωτήθηκε για το εάν η νυν ομάδα του έχει κάνει πρόταση στον Φερνάντο Μπολντρίν, για τον οποίον ενδιαφέρεται και ο «δικέφαλος» του Βορρά.

Ο Σουμούντιτσα απάντησε ότι γνωρίζει πως ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πρόταση στον Βραζιλιάνο, αλλά οι κινήσεις της ελληνικής ομάδας θα γίνουν μόλις βρεθεί ο νέος προπονητής. Όπως εκείνος είπε, ο Λουτσέσκου είναι μέσα στους υποψηφίους.

«Δεν είναι αλήθεια ότι έχω προτείνει την μεταγραφή του Μπολντρίν. Δεν θα φέρω κανέναν παίκτη από την πρώτη κατηγορία της Ρουμανίας. Απ’ ότι γνωρίζω υπάρχει μία πρόταση του ΠΑΟΚ, μεταξύ 1 και 1,2 εκατ. ευρώ. Αλλά για να προχωρήσει η μεταγραφή πρέπει να πάρουν νέο προπονητή. Ξέρω ότι είναι υποψήφιος ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Μετά θα προχωρήσουν στη μεταγραφή».

Παράλληλα, ο Μίχελ λέγεται ότι θα συναντηθεί με τον Λεάλ στο Οπόρτο. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ραντεβού θα βρίσκεται και παράγοντας της Μποαβίστα, με την οποία ο 52χρονος τεχνικός έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018. Αυτό, βέβαια, μπορεί να «σπάσει» με ένα ποσό της τάξεως των 250.000 ευρώ.