Το 6-2 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι εντυπωσιακό, αλλά δεν αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη (σε γκολ) της «βασίλισσας» στα Κύπελλα Ευρώπης. Το www.sport-fm.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας θυμίζει αναμετρήσεις, στις οποίες οι Μαδριλένοι σκόραραν με το τσουβάλι!

8 γκολ, τα τέσσερα από τον Ντι Στέφανο!

Ξεκινάμε από το μακρινό 1958. Στην τρίτη σεζόν του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η απόλυτη κυρίαρχος, μια και έχει κατακτήσει τα δυο πρώτα (1956, 1957) και φυσικά πηγαίνει… τρένο μέχρι και το 1960, όταν η Μπενφίκα βάζει «stop» στη «βασίλισσα».

23 Ιανουαρίου του 1958. Η Ρεάλ υποδέχεται τη Σεβίλλη, στα προημιτελικά του θεσμού και είναι σαρωτική. Νικάει με το εντυπωσιακό 8-0, έχοντας τον Ντι Στέφανο σε μεγάλα κέφια. Βάζει τέσσερα γκολ και τον ακολουθούν οι Κοπά (2), Μάρσαλ και Χέντο. Η ρεβάνς στις 23 Φεβρουαρίου στο «Εστάντιο Νερβιόν» δεν έχει καμία σημασία. Οι δυο ομάδες έρχονται ισόπαλες 2-2 και η Ρεάλ… καλπάζει για τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο. Στον τελικό, των Βρυξελλών, στις 28 Μαϊου του 1958, επικρατεί 3-2 της Μίλαν και σηκώνει το τρόπαιο.

Σήκωσε την κούπα με 7 γκολ!

Σεζόν 159-60. Η Ρεάλ ολοκληρώνει την τότε κυριαρχία της στα ευρωπαϊκά γήπεδα, κατακτώντας το 5ο, όπως γράψαμε και παραπάνω, Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης. Στον τελικό της 18ης Μαΐου του 1960, στο Χάμπτεν Παρκ της Γλασκώβης, οι Ισπανοί «διαλύουν» την Αϊντραχτ και γράφουν ιστορία. Σκορ, 7-3! Υπόκλιση από όλους στη μεγάλη Ρεάλ. Μια μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση με καλεσμένους 135.000 θεατές. Ο αείμνηστος, Φέρενς Πούσκας, σημειώνει τέσσερα γκολ, ο Ντι Στέφανο κάνει χατ τρικ. Μαγεία, στον τελικό με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία.

Δείτε το βίντεο

Εξι γκολ στην Γκενκ

Τη σεζόν 2002-03, η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ήταν τότε στον ίδιο όμιλο με την ΑΕΚ, υποδέχεται για την 2η αγωνιστική, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2002, τη Γκενκ. Καμία αντίσταση από τους Βέλγους, το «Μπερναμπέου»… γέρνει και οι Μαδριλένοι επικρατούν με 6-0! Σαλκγάδο, Φίγκο, Ραούλ, Θελάδες, Γκούτι και Ζοκορά (αυτογκόλ), στέλνουν την μπάλα στο πλεκτό…

Δείτε το βίντεο

Πηγή: sportfm.gr