Αυτό αποδείχθηκε με τον Αστέρα και δεν έχει κανένα λόγο να μην το… ασπαστεί ο Νίκος Κωστένογλου. Οι αλλαγές (σε σύστημα και παίκτες) που έκανε στο ημίχρονο με τους Αρκάδες έδωσαν την πιο δημιουργική εικόνα της ΑΕΚ μέχρι σήμερα και λόγο στον προπονητή της να… μην την πειράξει σχεδόν καθόλου ενόψει του ματς με τον Λεβαδειακό.

Ενισχυμένη με τον Βάργκας και υποψιασμένη απ’ το καλό ντεμπούτο των Βοιωτών θα πάει για τη συνέχεια του σερί η «Ένωση».

Εκτός από τους τρεις πόντους, το παιχνίδι με τον Αστέρα έδωσε την ευκαιρία στον Κωστένογλου και για χρήσιμα συμπεράσματα:

1ον, ότι καλό και αποδοτικό το 4-3-3, αλλά και επικίνδυνο όταν περιέχει έναν μόνο καθαρό «κόφτη» (Μάκο) που τρέχει και δεν φτάνει. 2ον ότι ο Χοσέ Κάρλος όχι μόνο μπορεί να προσθέσει ποιότητα (όπως δεν αμφιβάλλαμε), αλλά μπορεί να το κάνει και ως δεξιός χαφ στο 4-2-3-1 (όπως δικαιολογημένα, βάσει των εμφανίσεων του σε αυτό το ρόλο, αμφιβάλλαμε). Και 3ον πόσο καλά θα ήταν ο Γεωργέας να μπορεί συχνότερα να αντικαθιστά όποιον απ’ τους μπακ εμφανίζεται σε τόσο κακή μέρα, όσο ο Καράμπελας το Σάββατο.

Όλα αυτά τα συμπεράσματα, λοιπόν, έφεραν τις αλλαγές του ημιχρόνου (Ρίκκα αντί Μπέλεκ, Γεωργέας αντί Καράμπελα, 4-2-3-1), τον Κάρλος να πρωταγωνιστεί (μαζί με τους Καφέ-Λυμπερόπουλο-Λεονάρντο) σχεδόν στους πρώτους αυτοματισμούς που παρουσιάζει φέτος η ΑΕΚ και ένα 25λεπτο όπου εκείνη δεν έδινε δικαιώματα για μελαγχολία στον κόσμο της.

Αντίθετα, έδωσε δικαίωμα στον Κωστένογλου να ισχυριστεί ότι είναι το πιο ενθαρρυντικό δείγμα μέχρι σήμερα δικής του παρέμβασης και λόγο να μην προχωρήσει σε καμία άλλη τέτοια ενόψει Λεβαδειακού. Τουλάχιστον αυτό έδειξε στο πρώτο δείγμα της προετοιμασίας για το ματς με τους Βοιωτούς, όταν στην άσκηση τακτικής που έκανε τη Δευτέρα χρησιμοποίησε ξανά διάταξη 4-2-3-1, με τον Βάργκας να επιστρέφει φυσικά στην ενδεκάδα, αλλά να παίρνει τη θέση του Μπέλεκ -και όχι του Κάρλος- σε αυτή.

Πιθανότατα και ο Γεωργέας θα έπαιρνε τη θέση του Καράμπελα αν δεν υπήρχε κι άλλο ματς το Σάββατο με τον Παναιτωλικό (θεωρείται βέβαιο πως θα μοιραστούν τα δυο παιχνίδια) ενώ η επιστροφή του Κάλα στη δράση θα ήταν σίγουρο πως θα έδινε ανάσες στον Δέλλα, αν ο Ισπανός δεν είχε χάσει αρκετές προπονήσεις λόγω του προβλήματος στους κοιλιακούς.

Εν πάση περιπτώσει, πιο ασφαλή δείγματα των προθέσεων του ο Κωστένογλου πιθανότατα θα δώσει στην τελευταία προπόνηση της Τρίτης -την οποία, ωστόσο, δεν περίμενε για να στείλει μηνύματα… εγρήγορσης στους παίκτες του ενόψει Λεβαδειακού.

Κι αυτό διότι από τη Δευτέρα κιόλας τους τόνισε ότι πρόκειται για μια «επικίνδυνη ομάδα με έμπειρους παίκτες και ικανότητα στα στημένα» (την παρακολούθησε μαζί με τον Γιώργο Αλεξόπουλο στο Περιστέρι), την οποία δεν πρέπει να υποτιμήσουν και απέναντι στην οποία πρέπει να συνεχίσουν τις αποδείξεις ότι βελτιώνονται -και το σερί που μπορεί να κρατήσει την ΑΕΚ κοντά στην κορυφή.

Πηγή: sportfm.gr