Να αναλάβουν πρωτοβουλίες στο νομοθετικό και το διοικητικό πεδίο και με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου για το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καλούν τους συναρμόδιους υπουργούς πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξη.

Οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιάννης Μανιάτης και Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσαν ερώτηση, με την οποία ζητούν να επιβληθεί η πίστη στη νομιμότητα, στη διαφάνεια και στη δικαιοσύνη για να δοθεί μία οριστική λύση στο θέμα, και να εξαλειφθούν οι διαρκείς ενστάσεις και εντάσεις που παράγουν και αναπαράγουν πρακτικές αυθαιρεσίας και ανομίας.

Θυμίζουν ότι εδώ και περίπου τρία χρόνια η αθλητική οικογένεια της ΑΕΚ, με όλους τους φορείς της, έχει καταθέσει έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό για τη δημιουργία του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού (ΚΑΜΠΟ), μίας σύγχρονης και ολοκληρωμένης υποδομής που συνδυάζει το γήπεδο της ΑΕΚ με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και το Μουσείο Αθλητισμού. Επισημαίνουν, επίσης, ότι αυτός ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός (αρχιτεκτονικές, περιβαλλοντικές και οικοδομικές μελέτες κ.ά.) προωθείται να γίνει πραγματικότητα με εξαντλητική διαδικασία διαλόγου και με ουσιαστικές διαβουλεύσεις, σύμφωνα πάντα με τους όρους, τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές, που έχει θέσει η Πολιτεία με τους νόμους της, η διοίκηση με τις κατευθύνσεις της και η Δικαιοσύνη (ΣτΕ) με τις αποφάσεις της. Εξάλλου, οι πέντε βουλευτές, αφού αναφέρουν ότι και η δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας έχει εκφράσει τις θέσεις της, πολλές από τις οποίες έχουν ενσωματωθεί τόσο ως προς τον σχεδιασμό του ΚΑΜΠΟ, όσο και ως προς τον σχεδιασμό των πολεοδομικών παρεμβάσεων και αναπλάσεων της περιοχής, «δυστυχώς, ο δήμαρχος εμμένει σε αρνήσεις που κωλυσιεργούν και καθυστερούν με κάθε τρόπο την τελική αδειοδότηση για την κατασκευή του Κ.Α.Μ.ΠΟ. σύμφωνα με εφαρμογή των νόμων, τις αποφάσεις της Διοίκησης και τις αποφάσεις του ΣτΕ».

Τέλος, ζητούν από τους συναρμόδιους υπουργούς να πληροφορήσουν τη Βουλή ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου για το ΚΑΜΠΟ της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.