Ανυπόμονος να παίξει στο ντέρμπι (19/11) με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη εμφανίστηκε ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη σημασία που είχε για την ομάδα η νίκη στην έδρα του Άρη και τώρα όλοι περιμένουν το παιχνίδι με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

«Είμαστε κουρασμένοι, γιατί παίζουμε πολλά παιχνίδια και δεν έχουμε… φρέσκα πόδια, αλλά συνεχίζουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση. Και περιμένουμε με ανυπομονησία το ντέρμπι», ανέφερε αρχικά ο Γαλλοαλγερινός φορ και πρόσθεσε:

«Μετά την απογοήτευση με τον ΟΦΗ, γνωρίζαμε ότι χρειαζόμασταν νίκη στο παιχνίδι με τον Άρη. Δόξα τω Θεώ, κερδίσαμε στη Θεσσαλονίκη και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Το κάναμε εύκολο στην αρχή, αλλά στη συνέχεια μπήκαμε μόνοι μας σε δυσκολίες. Αλλά τελικά νικήσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Όσον αφορά την κατάσταση του Τζεμπούρ, χθες ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο κατά τη διάρκεια της προπόνησης με την εθνική Αλγερίας και οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει έναν ερεθισμό και έχει μαζευτεί και λίγο υγρό στο γόνατό του.

Όπως γράφει η SportDay, o «τρομοκράτης» έχει ζητήσει από τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς να μην αγωνιστεί στους φιλικούς αγώνες με την Τυνησία (12/11) και το Καμερούν (15/11) για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο. Ο 27χρονος παίκτης θέλει να είναι έτοιμος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη, η οποία θα τον φέρει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Επιστροφή στις προπονήσεις
Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες θα κάνουν προπονήσεις για το επόμενο διάστημα χωρίς τους διεθνείς Τοροσίδη, Μανιάτη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Χολέμπας (για την Εθνική Ελλάδας), Ποτουρίδη, Φετφατζίδη (Εθνική Ελπίδων), Μιραλάς (Βέλγιο), Μακούν (Καμερούν), Μέλμπεργκ (Σουηδία) και Τζεμπούρ (Αλγερία), οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί στις εθνικές τους ομάδες.

Εν τω μεταξύ, ο Ισπανός τεχνικός περιμένει να δει σε τι κατάσταση θα βρίσκονται ο Φουστέρ, ο Φέισα και ο Τζεμπούρ (τα δεδομένα του τα αναφέραμε παραπάνω). Ο πρώτος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να είναι έτοιμος στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο και οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου είναι αρκετά αισιόδοξες.

Όσον αφορά τον Φέισα, δεν θα ταξιδέψει στην Κεντρική Αμερική για να αγωνιστεί στα δύο φιλικά παιχνίδια που έχει κλείσει η εθνική Σερβίας με Μεξικό και Ονδούρα. Έτσι, θα μπορέσει να δουλέψει καλύτερα και να προετοιμαστεί για το ματς με το «τριφύλλι»

Πηγή: sportfm.gr