Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στο θέμα της αλλαγής έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε ο Γιώργος Χρηστοβασίλης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρόεδρος των Ηπειρωτών περιέγραψε το χρονικό της κόντρας με την Εφορία Σταδίων.

Ξεκαθάρισε, λοιπόν, ότι εφόσον δεν διευθετηθεί το ζήτημα των οφειλών που υπάρχουν, θα εμμείνει στην απόφαση μετακόμισης στη Ριζούπολη, για να ηρεμήσει η ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Χρηστοβασίλης:

Για το πώς κατέληξε σε αυτή την απόφαση: «Είναι μια ιστορία μηνών. Πρόκειται για μια κόντρα με την Εφορία Σταδίων. Καταλαβαίνω τη δική τους θέση, αλλά αυτοί δεν καταλαβαίνουν τη δική μας. Όταν ανεβήκαμε στη Σούπερ Λίγκα αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάποια έργα στο γήπεδο, για τα οποία δεν επαρκούσαν οι επιδοτήσεις. Πέρσι το καλοκαίρι, όταν κάναμε ανακαίνιση στο χλοοτάπητα, πάλι η ΠΑΕ μόνη της το πλήρωσε.

Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια συμφωνία, το 15% που δικαιούται η Εφορία Σταδίων από μας να συμψηφίζεται με το ποσό που μας οφειλόταν για τα έργα αυτά. Το καλοκαίρι, όμως, άρχισαν τα προβλήματα -λόγω κάποιων χρημάτων που δεν εισέπραττε η Εφορία Σταδίων από το κράτος. Προσφερθήκαμε να καλύψουμε κάποια άλλα κόστη του γηπέδου, όμως ξεκαθαρίσαμε ότι θα πρέπει αυτό το 15% να συμψηφιστεί.

Το αποκορύφωμα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα όταν -έπειτα από ενέργειες του προέδρου της Εφορίας Σταδίων, κ. Κρανά- η ΠΑΕ έλαβε ένα χαρτί από την εφορία ότι χρωστάει 200.000 ευρώ. Υπάρχει μια εκκρεμότητα από τότε που ήταν πρόεδρος ο Κούγιας, για τη χρήση 2006-07-08. Η συγκεκριμένη διοίκηση δεν το αναγνώριζε ως οφειλή και η Εφορία Σταδίων έκανε αγωγή. Μιλάμε για ένα ποσό 170.000 ευρώ, το οποίο ίσως πραγματικά να ανήκει στην Εφορία Σταδίων, αλλά δεν είναι τελεσίδικο. Με λίγα λόγια ο κ. Κρανάς χάρισε κάτι που δεν του ανήκει».

Για τις επόμενες ενέργειες του ΠΑΣ: «Ούτε ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει, ούτε κανένας άλλος τοπικός παράγοντας. Δεν μπορώ κάθε Κυριακή να παραλαμβάνω το γήπεδο και να βρίσκω εκεί την Αστυνομία. Δεν καταλαβαίνω που θέλουν να φτάσουν. Ας αφήσουμε, λοιπόν, κι εμείς το γήπεδο, να παίξουμε αλλού το β’ γύρο, να ηρεμήσουν τα πράγματα. Αυτό δεν είναι καλό για την ομάδα μου και είναι και πιο οδυνηρό. Έτσι, άλλωστε, δεν θα κερδίσουμε και τα χρήματα που οφείλονται. Κάποιος, όμως, πρέπει να βάλει αυτό τον κύριο στη θέση του ή -προσωπική μου άποψη- πρέπει να παραιτηθεί.

Αυτό που γίνεται είναι απερίγραπτο. Ο λόγος που επιλέξαμε την Αθήνα δεν είναι τυχαίος. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί φίλοι μας, που θα μας υποστηρίξουν. Δυστυχώς δεν είναι ιδανική λύση, αλλά πάνω απ’ όλα προέχει η ηρεμία της ομάδας».

Πηγή: sportfm.gr