Η ήττα από τον Παναθηναϊκό, πέραν του ότι άφησε την ΑΕΚ μακριά από την κορυφή, ανέδειξε για μία ακόμη φορά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματά της. Πρώτο και μεγαλύτερο αυτό της αμυντικής λειτουργίας, που εκτίθεται σχεδόν ανελλιπώς από την αρχή της περιόδου.

Η «Ένωση» έχει δεχτεί σε 14 επίσημα ματς μέχρι τώρα (οκτώ για τη Σούπερ Λίγκα και έξι για το Europa League) 26 γκολ, 13 εντός και 13 εκτός των τειχών, ήτοι 1,85 γκολ παθητικό κατά μέσο όρο. Το γεγονός ότι έχει διατηρήσει το μηδέν στα μετόπισθεν μόλις τέσσερις φορές, με Ντιναμό Τιφλίδας, Εργοτέλη, Πανιώνιο και Άρη (νίκες με 1-0 στα τρία πρώτα και 3-0 στο τέταρτο ματς), μετρώντας ισάριθμες νίκες στα παιχνίδια αυτά, δείχνει πως είναι αναγκαία η βελτίωση στην άμυνα για να έρθουν και τα αποτελέσματα.

Εκτός έδρας οι αμυντικές επιδόσεις της ΑΕΚ είναι ακόμη πιο αποκαρδιωτικές. Σε 8 παιχνίδια ως φιλοξενούμενη, η «Ένωση» έχει δεχτεί 20 γκολ, δηλαδή 2,5 κατά μέσο όρο. Μάλιστα, με εξαίρεση το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (0-1), έχει δεχτεί από τρία γκολ σε όλα τα υπόλοιπα της Σούπερ Λίγκας (Skoda Ξάνθη, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός), ενώ στο Europa League με εξαίρεση τον αγώνα στην Τιφλίδα (1-1) είχε παθητικό τεσσάρων γκολ απέναντι στην Άντερλεχτ (4-1) και τριών απέναντι στη Λοκομοτίβ (3-1).

Ο Νίκος Κωστένογλου θα έχει την ευκαιρία στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος να δουλέψει πάνω στη μεγαλύτερη αγωνιστική αδυναμία της ΑΕΚ, αλλά όχι μόνο πάνω σε αυτή. Υπάρχει-για παράδειγμα-και το πρόβλημα των λαθών που… προσφέρουν επιθέσεις στους αντιπάλους. Η «Ένωση» είναι έκτη στον τομέα αυτό στο πρωτάθλημα με 385 λάθη και 49,375 ανά αγώνα.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων (θα λείψουν μόνο οι Μάκος και Λυμπερόπουλος με τους Άνδρες και ο Γκέντσογλου με τις Ελπίδες) προσφέρεται για αυτό, προκειμένου να εμφανιστούν οι «κιτρινόμαυροι» καλύτεροι στη συνέχεια της σεζόν, αρχής γενομένης από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης το επόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Από το συγκεκριμένο ματς θα λείψει λόγω καρτών ο Φαμπιάν Βάργκας.

Συμπλήρωσαν κάρτες «Λύμπε» και Κάλα
Δύο παίκτες της ΑΕΚ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Χουάν Κάλα, συμπλήρωσαν τέσσερις κάρτες στο πρωτάθλημα με αυτές που δέχτηκαν χθες. Ο Νίκος Κωστένογλου καλείται να αποφασίσει σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή ματς πρωταθλήματος θα εκτίσουν την ποινή τους. Αυτά είναι με Αστέρα (εντός), Παναιτωλικό (εκτός), Κέρκυρα (εντός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εντός). Υπενθυμίζεται πως πέραν του Βάργκας που θα λείψει στο ματς με τον Αστέρα, έχει δηλωθεί να λείψει λόγω καρτών από το παιχνίδι με την Κέρκυρα ο Μάκος.

Σενάριο για Έλληνα επενδυτή
Για ενδιαφέρον Έλληνα επιχειρηματία να εμπλακεί στην ΠΑΕ ΑΕΚ επενδύοντας 10 εκατ. ευρώ ετησίως έκανε λόγο ρεπορτάζ της ΝΕΤ αργά χθες το βράδυ. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τη διοίκηση, που είναι (πλέον) επιφυλακτική στη δημοσιοποίηση των όποιων επαφών με ενδιαφερόμενους τη στιγμή που τα χρέη συσσωρεύονται και φως στο τούνελ δεν υπάρχει.

Πηγή: sportfm.gr