Ο Πλατανιάς το ήθελε περισσότερο, το είχε ανάγκη περισσότερο, έπαιξε με μεγαλύτερο πάθος και εντέλει δικαιώθηκε κόντρα στον Ατρόμητο. Ανοίγοντας το σκορ με ένα γκολ που είναι αμφίβολο κατά πόσο πέρασε τη γραμμή ή όχι της εστίας του Ατρόμητου, οι Χανιώτες πήραν την κατάλληλη δύναμη και πίστη στις δυνάμεις τους, επικρατώντας 3-0 των Περιστεριωτών που ήταν φανερά χωρίς δυνάμεις και χωρίς λύσεις, μετά τις απουσίες των Ούμπιντες και Λε Ταλέκ, που λείπουν πολύ από τη διάθεση του Γιώργου Κορακάκη. Το σκορ άνοιξε, λοιπόν, ο Καρυπίδης στο 68′ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με τον Μπρίτο να μην προλαβαίνει -σύμφωνα με τον βοηθό- να διώξει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και έπειτα επήλθε η κατάρρευση των φιλοξενούμενων. Στο 70′ ο Γιακουμάκης σε κενή εστία έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Ατρόμητου δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0, ενώ ο ίδιος παίκτης με άψογο τελείωμα από σέντρα του Ντίνα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το 3-0.

Πώς έπαιξαν

Παρά το γεγονός ότι ο Πλατανιάς αγνοεί το «τρίποντο» για εννιά συνεχόμενες αγωνιστικές δεν επηρέασε τον Γιώργο Παράσχο από το αλλάξει κάτι δραματικά στα πλάνα του, αφού προτίμησε εκ νέου το 4-2-3-1 και οι μόνες διαφοροποιήσεις να είναι αναγκαστικές, με τον Κάργα να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Μπανανά και τους Μουνάφο-Στανισάβλιεβιτς να είναι τα δύο αμυντικά χαφ. Από την άλλη μεριά, ο Γιώργος Κορακάκης επίσης δεν είχε κάποιο λόγο να αλλάξει το 4-2-3-1, ωστόσο η απουσία του Χαβιέρ Ούμπιντες, έφερε στην ενδεκάδα τον Πολ Κεϊτά ώστε να συνθέσει το δίδυμο των χαφ με τον Μπάγκα. Στην κορυφή της επίθεσης, ο Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον επίσης τραυματία Λε Ταλέκ.

Το ματς

Με τους καλύτερους οιωνούς για ένα ποιοτικό παιχνίδι άρχισε το ματς στα Περιβόλια καθώς ήδη στα πρώτα πέντε λεπτά, οι δύο ομάδες είχαν μία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 1′ ο Αποστολόπουλος έκανε το σουτ από δύσκολη θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στο 3′ ο Μπρίτο ήταν αυτός που είδε τη δική του προσπάθεια να έχει την ίδια κατάληξη. Αυτές ήταν και οι μοναδικές καλές στιγμές του α’ ημιχρόνου, καθώς οι δύο ομάδες ψάχνονταν εντός αγωνιστικού χώρου και δεν μπορούσαν να φτάσουν με σωστό τρόπο προς την εστία των δύο γκολκίπερ. Παράλληλα, ο Πλατανιάς αναγκάστηκε μόλις στο 22′ να πραγματοποιήσει την πρώτη του αλλαγή στο ματς, όταν ο Γκνιάτιτς πέρασε εκτός με πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο και τη θέση του πήρε ο Μενδρινός. Από την άλλη μεριά ο Ατρόμητος φαινόταν εντελώς έξω από τα… νερά του, με τον Ούμπιντες να είναι τραυματίας και ο Λε Ταλέκ να λείπει ως σημείο αναφοράς στην επίθεση, με τους Κεϊτά και Παπαδόπουλου να μην μπορούν να μπουν στα… παπούτσια των απόντων. Στο β’ ημίχρονο, ο Πλατανιάς έθεσε απόλυτα ξεκάθαρα τους δικούς του κανόνες στον αγωνιστικό χώρο, αφού πατούσε καλύτερα και μάλιστα μέχρι το 51′ κατάφερε να δημιουργήσει δύο κλασικές ευκαιρίες, με τον Γκορμπούνοφ να λέει «όχι» ισάριθμες φορές στον Γουνδουλάκη. Σε πρώτη φάση ο Λευκορώσος νίκησε σε τετ-α-τετ τον έμπειρο χαφ, ενώ στην δεύτερη περίπτωση ο άσος του Πλατανιά έστειλε ουσιαστικά την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα από το ύψος της μικρής περιοχής. Οι Περιστεριώτες είχαν μείνει στα αποδυτήρια, είχαν ξεμείνει από δυνάμεις, από πάθος και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται σε μια ομάδα για να φτάσει στη νίκη και στο 68′ σημειώθηκε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα, αφού έβαλε και τους τίτλους στην αναζήτηση του νικητή. Ο Καρυπίδης από κόρνερ πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και χρίστηκε σκόρερ, αφού σύμφωνα με τον βοηθό η μπάλα πέρασε τη γραμμή παρά την προσπάθεια του Μπρίτο. Τα ριπλέι δεν είναι διαφωτιστικά για το αν είναι σωστή απόφαση του επόπτη… Παρ’ όλα αυτά, για τον Ατρόμητο του β’ ημιχρόνου δεν υπήρχε καμία επαρκής δικαιολογία, αφού επήλθε η πλήρης κατάρρευση και διάλυσή τους. Δύο λεπτά αργότερα ο Γιακουμάκης πήρε την… ασίστ από το λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη των Κρητικών. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε και πάλι ο Γιακουμάκης στο 84′, όταν με άψογο τελείωμα εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ντίνα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Πηγή: sport-fm.gr