Συμμετοχές σε δύο τελικούς θα έχουμε για τα ελληνικά χρώματα αύριο, Σάββατο, 31 Ιουλίου κατά την 5η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου της Βαρκελώνης, ενώ ολοκληρώνεται και το έπταθλο με τις Στρατάκη και Υφαντίδου και θα έχουμε τη διεξαγωγή 10 ακόμη τελικών με το Μαραθώνιο γυναικών να γίνεται το πρωί (11.05 ώρα Ελλάδας) σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το πρωί ανοίγει τις ελληνικές συμμετοχές η ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ. ανδρών η οποία θα πάρει μέρος στα προκριματικά του αγωνίσματος. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν είναι οι Δημήτρης Γράβαλος, Πέτρος Κυριακίδης, Παντελής Μελαχροινούδης και Σωτήρης Ιακωβάκης.

Το βράδυ στις 20.10 ώρα Ελλάδας αρχίζει ο τελικός του τριπλούν γυναικών με τη συμμετοχή της Αθανασίας Πέρρα, η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θέλει ένα νέο ατομικό ρεκόρ (έχει 14.62μ.) με μια επίδοση στα 14.65μ. με 14.70μ. για να βρεθεί μέσα στα μετάλλια και να φθάσει στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της.

Στις 21.10 ώρα Ελλάδας ο Περικλής Ιακωβάκης καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του στα 400μ εμπόδια από το 2006 στο Γκέτεμποργκ. Στα προκριματικά έκανε μια πολύ καλή κούρσα και τερμάτισε σε 49.49, επίδοση που είναι η καλύτερη φετινή του, αλλά στα ημιτελικά επηρεασμένος από μια ίωση που έχει προσβάλει αρκετά μέλη της ελληνικής αποστολής, τερμάτισε σε 50.33 νιώθοντας εξαντλημένος από την προσπάθεια.

Επίσης, αύριο το βράδυ ολοκληρώνεται το έπταθλο με τη συμμετοχή της Ρούλας Στρατάκη και της Σοφίας Υφαντίδου. Οι δύο Ελληνίδες άρχισαν από την Παρασκευή την προσπάθειάς με 100μ. εμπόδια, ύψος, σφαίρα και 200μ., ενώ το αγώνισμα θα ολοκληρωθεί αύριο με μήκος το πρωί και ακοντισμό, 800μ. το απόγευμα.