Καταιγιστικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Τελεσίγραφο ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
7:57
12/08/2016
Καταιγιστικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο
14
loading

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πήραν από κοινού την απόφαση. Δεν πρόκειται να κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει πως αυτό δεν πρόκειται να ξεκινήσει ποτέ, από τη στιγμή που θα λείπουν τρεις από τους «μεγάλους».

Πιο ξεκάθαρα από ποτέ το «κοινό μέτωπο» των τριών συλλόγων υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να κατέβει στο πρωτάθλημα με τους πίνακες της ΕΠΟ. Η αφορμή για να… πυροδοτηθεί η συγκεκριμένη «βόμβα» δόθηκε σήμερα και σχετίζεται με τις μεθοδεύσεις της ελληνικής ομοσπονδίας στο θέμα της διαιτησίας.

Η ΕΠΟ κατάρτισε τους πίνακες διαιτησίας με καθαρά «συστημικά» κριτήρια. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην σφοδρή αντίδραση των τριών.

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν δέχονται για κανέναν λόγο και με τίποτα να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με συγκεκριμένους διαιτητές στους πίνακες.

Σημειώνεται ότι δεν έχει περάσει παρά ένα 24ωρο από την επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος διεμήνυσε στη FIFA, πως αν δεν αντικατασταθεί η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τον τρόπο που χειρίστηκε η Ελληνική Ομοσπονδία το θέμα της διαιτησίας και τον καταρτισμό των νέων πινάκων διαιτητών.

Οι τρεις «μεγάλοι» της «συμμαχίας» ουσιαστικά τάσσονται στο πλευρό του Κοντονή και ξεκαθαρίζουν πως δεν δέχονται να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με τους ίδιους περσινούς όρους.

Ο κ. Κοντονής με επιστολή του στη FIFA γνωστοποιεί ότι σταματά κάθε επικοινωνία με την παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ, καλεί τη διεθνή ομοσπονδία να διορίσει προσωρινή διοίκηση αποτελούμενη από προσωπικότητες υψηλού κύρους και τονίζει ότι υπό αυτές τις συνθήκες κανένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα δεν πρόκειται να αρχίσει στη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η παρούσα κατάσταση.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντονής αναφέρει:

«Μετά την πραξικοπηματική και παράνομη απόφαση "αναδιάρθρωσης" της σύνθεσης των δικαιοδοτικών οργάνων και πειθαρχικών επιτροπών από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και την απαντητική επιστολή μη συμμόρφωσης της ομοσπονδίας , ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής απέστειλε χθες στον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη την παρακάτω επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Β. Θάνου, τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Γεωργουλέα, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τον Γενικό Γραμματέα της ΟΥΕΦΑ κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ:

"Κύριε Πρόεδρε,

Απευθύνομαι απευθείας στην ΦΙΦΑ, δεδομένου ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να διακόψει κάθε επαφή με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά την τελευταία πραξικοπηματική και παράνομη απόφαση της να «αναδιαρθρώσει» μονομερώς και απρόκλητα τη σύνθεση των πειθαρχικών οργάνων της, παραβιάζοντας κατάφορα υφιστάμενες συνταγματικές διατάξεις και νομοθετικές ρυθμίσεις, και την από 04.08.2016 απαντητική επιστολή μη συμμόρφωσης της ΕΠΟ.

Πρόκειται για πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, η οποία αντικατοπτρίζει με σαφήνεια την προσέγγιση της ΕΠΟ στο μείζον θέμα της απονομής Δικαιοσύνης και της ισονομίας στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται, ακόμα, για ωμή συστημική παρέμβαση επί τακτικών δικαστών (!), οι οποίοι απροκάλυπτα διαχωρίζονται σε «αρεστούς» και μη και εν τέλει μετατρέπονται από ανεξάρτητα δικαιοδοτικά όργανα σε διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΠΟ!!!!

Είναι σαφές ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας, με αυτό τον τρόπο, επιχειρεί αφενός να διαιωνίσει τις πελατειακές της σχέσεις με συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά κέντρα και αφετέρου να εκφοβίσει κάθε ευσυνείδητο δικαστή στην άσκηση των καθηκόντων του.

Και όλα αυτά σε μια εποχή που σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, μόλις έναν χρόνο μετά την καθιέρωσή τους με το Ν.4326/15, πλέκει το εγκώμιό τους για την εξαιρετική άσκηση των καθηκόντων τους και την επιβολή της ισονομίας στο ποδόσφαιρο, μη λαμβάνοντας υπόψη μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά τηρώντας στο ακέραιο το Νόμο.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει με εκκωφαντικό τρόπο η επιστολή-κόλαφος του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Γεωργουλέα, την οποία και σας κοινοποιώ, και η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα την διοίκηση της ΕΠΟ και τους φερόμενους ως νομικούς ισχυρισμούς της, οι οποίοι αγγίζουν το όριο της γελοιότητας.

Το περιεχόμενο της επιστολής με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και αποτελεί επιβεβαίωση των απόψεων που είχα εκφράσει τον Μάιο του 2015, στους εκπροσώπους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και στους νομικούς τους συμπαραστάτες. Αποτελεί δε πλέον το νομικό οδηγό για τις περεταίρω νομοθετικές πρωτοβουλίες μας.

Κύριε Πρόεδρε,

Επιθυμώ να σας γνωρίσω ότι η Λειτουργική Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και προστατεύεται από πλέγμα Νόμων και Διατάξεων στην Ελλάδα.

Πράξεις πραξικοπηματικού χαρακτήρα που επιχειρούν να καταστρατηγήσουν συνειδητά και κατά συρροή το νομικό πλαίσιο που διέπει όλους τους Έλληνες πολίτες και τα νομικά πρόσωπα είναι απαράδεκτες και η Κυβέρνηση θα αντιδράσει μέχρι τέλους.

Η δε συμπεριφορά της ΕΠΟ επιβεβαιώνει την διαχρονική άποψη των προϊσταμένων του Αθλητισμού στην χώρα, βάσει της οποίας ΜΟΝΟΝ η νομοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων μπορεί να προασπίσει το ποδόσφαιρο και την κοινωνία από τα νοσηρά φαινόμενα του σημερινού τρόπου διοίκησης του Ελληνική Ποδοσφαίρου.

Κατόπιν αυτών σας γνωστοποιώ ότι στην περίπτωση που η διοίκηση της ΕΠΟ δεν αποκαταστήσει πάραυτα τη νομιμότητα των δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων κι επιτροπών της, και δεν δεσμευθεί ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με θέματα απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης, η Ελληνική Κυβέρνηση:

1. Διακόπτει οριστικά κάθε επαφή και επικοινωνία με την παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ.

2. Σας καλεί όπως ενεργοποιήσετε την διάταξη του καταστατικού της ΦΙΦΑ, διορίζοντας προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, αποτελούμενη από προσωπικότητες υψηλού κύρους, η οποία θα οδηγήσει σε πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας και σε αδιάβλητες εκλογές στην ΕΠΟ

3. Αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών της Βουλής των Ελλήνων, η Κυβέρνηση θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που κρίνει αναγκαίες .

4. Υπό τις παρούσες συνθήκες κανένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ΔΕΝ πρόκειται να αρχίσει και να διεξαχθεί στην Ελλάδα μέχρι την τελική εκκαθάριση της παρούσας κατάστασης.

Καθεστώς ανομίας, συστηματικής παραβίασης του νομικού πλαισίου της χώρας και δημιουργίας συνθηκών πρόκλησης κοινωνικής αναταραχής και βίας, δια μέσω του ποδοσφαίρου, δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδεκτά ή να αποτελέσουν αντικείμενο περεταίρω συζήτησης.

Σας εκφράζω δε και την προσωπική μου ενόχληση διότι όλα αυτά ακολούθησαν προσωπική μου συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκη, κατόπιν δικής σας διαμεσολάβησης, στις 21 Ιουλίου 2016, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν εφεξής μονομερείς ενέργειες που θα δυναμιτίσουν το κλίμα και την κοινωνική ειρήνη, ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων και των εκλογών στην ομοσπονδία.

Σε αντίθεση με όλα αυτά, την επομένη της αναχώρησής μου στο Ρίο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΕΠΟ προχώρησε στην «αναδιάρθρωση» των πειθαρχικών της οργάνων, κρατώντας μάλιστα μυστική την παρέμβαση αυτή ακόμα και από το Συμβούλιο Διευθύνσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών, εκτιμώντας προφανώς ότι η απουσία μου στο εξωτερικό θα την βοηθήσει να υλοποιήσει ανελέγκτως τις παρανομίες που από καιρό σχεδίαζε''».

Η ΕΠΟ χθες ανακοίνωσε για τη διαιτησία:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση (11-8-2016) έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

1. Ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ Γιώργου Καραμελίδη σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη σύνθεση της Επιτροπής για την περίοδο 2016-2017.

Αυτά είναι τα εξής:

-Αναπληρωτής πρόεδρος Δημήτρης Γκρούτσης
-Μέλη: Δημήτρης Νταμπώσης, Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Χρήστος Γενναίος

Όσον αφορά τη σύνθεση της Επιτροπής Ορισμού διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας Super League ενέκρινε την εισήγηση για ορισμό εκπροσώπου της ΕΠΟ σε αυτή τον κ. Γκρούτση. Ο Δημήτρης Σαραϊδάρης θα είναι ο εκπρόσωπος της Super League όπως τον πρότεινε η τελευταία ενώ ως επιδιαιτητής προτάθηκε ο Δημήτρης Καλύβας, ο οποίος όμως αρνήθηκε στη συνέχεια τη θέση για υπηρεσιακούς λόγους. Οι κύριοι Γκρούτσης και Σαραϊδάρης θα συνεργαστούν άμεσα για την ολοκλήρωση της σύνθεσης της Επιτροπής με τον ορισμό νέου προσώπου που θα επιλέξουν.

Επίσης, επικυρώθηκαν οι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας που πρότεινε η ΚΕΔ/ΕΠΟ για την περίοδο 2016-2017 για τις 1η και 2η κατηγορίες. Οι πίνακες έχουν ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ (κεντρικό μενού ενότητα διαιτησία, υποενότητα πίνακες διαιτησίας 2016-2017).

Ο πίνακας αποτελείται από τους:

Ευαγγέλου Άγγελος Αθηνών

Καλογερόπουλος Χαράλαμπος Αθηνών

Παπαπέτρου Αναστάσιος Αθηνών

Παππάς Ανδρέας Αθηνών

Δελφάκης Ιωάννης Αρκαδίας

Κύζας Γεώργιος Δράμας

Βάτσιος Αριστείδης Δυτικής Αττικής

Σιδηρόπουλος Αναστάσιος Δωδεκανήσου

Λαμπρόπουλος Μάριος Ηλείας

Καραντώνης Δημήτριος Ημαθίας

Μήτσιος Χρήστος Ηπείρου

Φουκάκης Γεώργιος Ηρακλείου

Κομίνης Γεώργιος Θεσπρωτίας

Γκράνας Χρήστος Θράκης

Τίκας Τριαντάφυλλος Καρδίτσας

Πουλημάς Νικόλαος Κέρκυρας

Νεοφυτιάδης Ιωάννης Κορινθίας

Σελίμος Σπυρίδων Λακωνίας

Παπαδόπουλος Ιωάννης Μακεδονίας

Μπλάνας Γεώργιος Μεσσηνίας

Κιοτζένης Ευάγγελος Ξάνθης

Σπάθας Ηλίας Πειραιά

Βοσκάκης Μιχαήλ Ρεθύμνου

Φωτιάδης Ανανίας Σερρών

Αρετόπουλος Αλέξανδρος Τρικάλων

Δημητρόπουλος Αλέξανδρος Φθιώτιδας

Γιαννουλάκης Γεώργιος Χανίων

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar Πολυ πικρος καφες

  Ωραια!
  Παρτε και τον γαβρο αγκαλια,να κανετε καρε,και μακρυα απο το πρωταθλημα,γιατι ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ!

 2. avatar pan

  Μόνο ένα μπράβο στον Τσυριζα..... Κάτω οι μπραβοι του γαύρου....

 3. avatar jk

  ΚΑΛΥΤΕΡΑ .....σιγα το ποδοσφαιρο...

 4. avatar Νίκος χασαπης

  Καλύτερα να κανουν ενα πρωτάθλημα οι τρεις τους. Αντε γεια.

  1. avatar χαχαχαχχαχχαχα

   χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχ

 5. avatar για την ιστορια…….

  ''Πυροτεχνημα΄΄ για αλλαγες ενοψει επικειμενων εκλογων της επο.
  Ειναι πολλα τα χρηματα που διακυβευονται σε περιπτωση που δε διεξαχθει το πρωταθλημα.
  Σε οποιον αρεσει το ποδοσφαιρο φανταζομαι θα παρακολουθει αγγλικο ή ισπανικο πρωταθλημα σαββατοκυριακα καιτσ. λιγκ μεσοβδομαδα.
  Το παρακμιακο ελληνικο πρωταθλημα ειναι για τους ασχετους καγκουρες που ψαχνουν ευκαιρια να ξεφυγουν απο την αθλια οικογενειακη τους εστια.

 6. avatar Serapis

  Να σου πω την άλλη άποψη : ο ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που μπαίνει με μέσον στην Ευρώπη. Κάτι ακόμη έχει μόνο δύο ΕΛΛΗΝΕΣ παίκτες τον φορτούνη και τον διαιτητή. (Συνεχίζουμε όποτε θέλεις).

  1. avatar Νίκος χασαπης

   Συνεχίζουμε τωρα. Πέστε κάτω, αντε γεια, όσα εχετε ολοι σας έχω δυο φορες εγω. Πες μου ποτε θέλεις να τα ξαναπούμε

  2. avatar nikst

   Παραβλεπωντας το.....απειλητικο ,συνεχιζουμε οποτε θελεις,σαν πρασινοκιτρινο ορθογραφικο λαθος,θα σου προτεινα να διαμαρτυρηθεις πρωτα στον προεδρο σου γιατι σε αφησε επι εικοσι περιπου χρονια να παιζεις με τα ποδοσφαιρικα [...] και τα πεταμενα των αλλων και μετα να ασχολεισαι με τον ολυμπιακο.

 7. avatar Καραγκουνης

  Ας μην ξεκινήσει ποτέ, έτσι και αλλιώς μόνο μπάλα δεν βλέπεις

 8. avatar F1

  έτσι κι αλλιως δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό που βλέπουμε ας το καταργήσουν να ησυχασουμε

 9. avatar Chief

  Ο Πανοπουλος και οι 12 πού είναι ?
  Συμφωνούν με όλα αυτά πού κάνει ή ΕΠΟ ? Η τον ενδιέφερε μόνο να πάρουν παραπάνω λεφτά οι μικρές ομάδες και η εξυγίανση τού ποδοσφαίρου να πάει να [...] όπως έλεγε ο Θωμάς ?
  Με Βασσαρα - Ντεπυ - Σωμαρακακη - Γενναίους - Παπάδες - Κυζες - Σπαθες -Μητσιους - Βοσκακηδες κάθαρση δεν γίνεται. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

 10. avatar Μεγάλη παραλειψη

  Στήν επιστολή του ο κ. Κοντονής έπρεπε να είναι πιό σαφής. Δηλαδή, μετά το "προσωπικότητες υψηλού κύρους", πού θα αποτελέσουν τήν προσωρινή διοίκηση της ΕΠΌ, έπρεπε να προσθέσει ότι οι προσωπικότητες αυτές να είναι αρεστές στήν αφεντιά μου (καθόσον αυτοκράτωρ τού Ελληνικού αθλητισμού) και στη συμμορία τών τριών.

  1. avatar Trela nera.

   Χασάπη',',, (άμα βάλω κάποιων κ σε κρατάει ξέρω να σε κάνω ότι θελω.διαθορετικα ειναι όντως δύσκολο,,)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει