Μετά τον αποκλεισμό όλων των σκοτσέζικων ομάδων από το Europa League, συνεχίζεται το σαββατοκύριακο η έκτη αγωνιστική του εγχώριου πρωταθλήματος.

Η πρωτοπόρος και αήττητη Ρέιντζερς φιλοξενεί στο «Άιμπροξ» την Αμπερντίν, με τη Σέλτικ να δοκιμάζεται εκτός έδρας κόντρα στη Σεντ Μίρεν. Η τρίτη «κομμένη» από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Χαρτς, υποδέχεται για το ντέρμπι του Εδιμβούργου τη Χιμπέρνιαν.

Η Ρέιντζερς αποκλείστηκε από τη Μάριμπορ στα play off του Europa League, ωστόσο στο πρωτάθλημα δεν έχει αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι τώρα, απολαμβάνοντας την κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα με ένα παιχνίδι λιγότερο. Από την άλλη, η Αμπερντίν, ύστερα από πέντε αγώνες έχει πετύχει μόλις μία νίκη.

Η Σιόν ήταν αυτή που «έφραξε» τον ευρωπαϊκό δρόμο της Σέλτικ, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σεντ Μίρεν. Πιο «μαλακά» πήρε τον αποκλεισμό της από το Europa League η Χαρτς, καθώς είχε να αντιμετωπίσει το μεγαθήριο που λέγεται Τότεναμ. Τώρα, η προσοχή των «καρδιών» στρέφεται στο ντέρμπι του Εδιμβούργου με αντίπαλο τη Χιμπέρνιαν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 27/8

Ινβερνές-Κιλμάρνοκ (17:00)
Ντανφέρμλιν-Μάδεργουελ
Σεντ Τζόνστον-Νταντί Γιουνάιτεντ

Κυριακή, 28/8

Ρέιντζερς-Αμπερντίν (17:00)
Χαρτς-Χιμπέρνιαν (17:45)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:

Σάββατο, 10/9

Σέλτικ-Μάδεργουελ (17:00)
Νταντί Γιουνάιτεντ-Ρέιντζερς
Ινβερνές-Χαρτς
Κιλμάρνοκ-Ντανφέρμλιν
Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον

Κυριακή, 11/9

Χιμπέρνιαν-Αμπερντίν (17:00)

πηγή: sportfm