Υποχρεωμένη από το όνομα και τα ταμεία της να βρεθεί στους ομίλους του Europa League, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να τελειώσει στην Τιφλίδα αυτό που άρχισε την περασμένη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Με εκπλήξεις στην ενδεκάδα -και τον Γκούντγιονσεν για πρώτη φορά σε θέση επιτελικού- η «Ένωση» θέλει ν’ αφήσει… με την όρεξη τους περίπου 25.000 Γεωργιανούς που θα βρεθούν στο «Μπόρις Παϊχάτζε».

Στον πάγκο:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Γκέντσογλου, Λαγός, Γκούντγιονσεν, Κάρλος, Λυμπερόπουλος

Με μοναδική απουσία εκείνη που… γνώριζε εκ των προτέρων θα παραταχθεί τελικά απόψε η ΑΕΚ. Ο Νίκος Γεωργέας ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο δεξιό οπίσθιο μηριαίο (που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την προπόνηση της Τετάρτης) και παίρνοντας θέση στο βασικό σχήμα, δεν προσθέτει έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στον Μανόλο Χιμένεθ μετά τον τραυματισμό του Δέλλα.
Ο Ανδαλουσιανός, πάντως, επεφύλαξε εκπλήξεις στην ενδεκάδα που ανακοίνωσε από νωρίς για το αποψινό παιχνίδι -συμπεριλαμβάνοντας σ’ αυτή τους Λαγό, Γκέντσογλου, αντί των Μπέλεκ και Καφέ.

Έτσι, στο 4-2-3-1, τερματοφύλακας θα είναι ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς και Γεωργέας. Στα χαφ θα ξεκινήσουν οι Μάκος-Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Γκούντγιονσεν (για πρώτη φορά σε ρόλο επιτελικού), Κάρλος (δεξιά) και προωθημένος ο Λυμπερόπουλος.

Γκολ που (η ΑΕΚ ελπίζει ότι) θ’ αποδειχθεί «χρυσάφι» πέτυχε στο πρώτο παιχνίδι ο Χοσέ Κάρλος. Η κεφαλιά του Ισπανού στο 87’ της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ λύτρωσε την «Ένωση» και την έστειλε φαβορί στη σημερινή ρεβάνς.

Σε… εθνική υπόθεση έχουν μετατρέψει το σημερινό ματς οι Γεωργιανοί! Αφού η ομοσπονδία της χώρας ανέβαλε το τελευταίο παιχνίδι της Ντιναμό (προκειμένου εκείνη να προετοιμαστεί καλύτερα γι’ απόψε), η διοίκηση της ομάδας έβαλε τιμές 1,5-2 ευρώ στα εισιτήρια, προσδοκώντας σε προσέλευση τουλάχιστον 25.000 θεατών!

Αγωνιστικό χώρο που δεν έμοιαζε ακριβώς με… χαλί βρήκε η αποστολή της ΑΕΚ στο «Μπόρις Παϊχάτζε». Στην προπόνηση της Τετάρτης, οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα από την κακή κατάσταση του χλοοτάπητα (ο οποίος έπαιξε το δικό του ρόλο και στις ενοχλήσεις που ένιωσε ο Νίκος Γεωργέας), με τον Μανόλο Χιμένεθ να τους επισημαίνει πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι -ΚΑΙ γι’ αυτό το λόγο- στο αποψινό ματς.

πηγή: sportfm