Κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκτήσει τον Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο καταβάλλει η ΑΕΚ. Ο 24χρονος μέσος είναι ο εκλεκτός του Μανόλο Χιμένεθ για τη μεσαία γραμμή και τόσο ο ίδιος-που επιθυμεί διακαώς να συνεργαστεί ξανά με τον Ανδαλουσιανό προπονητή (ήταν μαζί στη Σεβίλλη)-όσο και η διοίκηση της ΠΑΕ ασκούν πιέσεις στη Χερέθ να μειώσει τις απαιτήσεις της. Η ισπανική ομάδα αξίωνε αρχικά 300.000 ευρώ, αλλά κατόπιν του… πρέσινγκ πέφτει στις 250.000, με την ΑΕΚ να επιδιώκει περαιτέρω έκπτωση. Οι Ισπανοί συζητούν μόνο για πώληση του παίκτη, που έχει πολύ προσιτό κασέ (περί τις 100.000 ευρώ το χρόνο).

Η διοίκηση της ΑΕΚ προφανώς περιμένει την εξασφάλιση της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League για να κινηθεί με μεγαλύτερη οικονομική άνεση για τον παίκτη, ωστόσο από το περιβάλλον του Κορδέρο τονίζεται πως η Χερέθ πιθανώς να μη θελήσει να πουλήσει τον παίκτη παραμονές της λήξης της μεταγραφικής περιόδου.

Εναλλακτική επιλογή αποτελεί ο Αντρέου Μαγιοράλ, ο οποίος δοκιμάζεται από χθες στα Σπάτα. Ο 28χρονος μέσος είναι πιο οικονομική λύση, καθώς είναι ελεύθερος, αλλά θα πρέπει να πείσει τον Μανόλο Χιμένεθ για τις δυνατότητές του.

Επαφέ με Ταμούδο, αλλά…
Ο μάνατζερ Ινιάκι Ιμπάνιεθ (που εκπροσωπεί μεταξύ άλλων και τον Ερνέστο Βαλβέρδε) έφερε σε επαφή τον Μανόλο Χιμένεθ με τον Ραούλ Ταμούδο. Ο 34χρονος επιθετικός, που έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, δεν έδειξε ιδιαίτερα «ζεστός» στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα, ενώ το κασέ του δύσκολα θα πέσει κάτω από τις 300.000 ευρώ το χρόνο, ποσό που ήδη είναι εκτός δυνατοτήτων της ΑΕΚ, που προτίθεται να δώσει τα περισσότερα διαθέσιμα χρήματα για την απόκτηση μέσου παρά για φορ που μπορεί να παίζει και στα άκρα. Η περίπτωση Ταμούδο δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά οι πιθανότητες να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα είναι ελάχιστες.

«Έδειξε» μία αλλαγή
Με μοναδική αλλαγή τον Κάλα αντί του τραυματία Δέλλα παρέταξε τους «βασικούς» στη χθεσινή δοκιμή ο Μανόλο Χιμένεθ, αφήνοντας ξανά εκτός του Λεονάρντο. Ο Καράμπελας έμεινε προληπτικά εκτός λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό δικέφαλο, αλλά αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμος για τη ρεβάνς της Πέμπτης.

* Σήμερα αναμένεται να λυθεί το συμβόλαιο του Νέιθαν Μπερνς. Ο Αυστραλός εξτρέμ θα πάρει μία μικρή αποζημίωση (70-80 χιλ. ευρώ) και θα υπογράψει στον ΟΦΗ, όπου είναι πιθανό να καταλήξει δανεικός ο Ανέστης Αργυρίου, που δεν υπολογίζεται.

* Ο Φαμπρίς Φοκόμπο δεν έπεισε τον Μανόλο Χιμένεθ και αποχώρησε. Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα αποκτηθεί ο Φώντας Φέτσης.

Πηγή: sportfm.gr