Έναν από τους… «πιασάρικους» τρόπους που συνηθίζει επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ για να περιγράψει τη μεταγραφική πολιτική που θ’ ακολουθήσει από ‘δω και πέρα η ΑΕΚ!

Αφού δήλωσε ευχαριστημένος από τη διάθεση των παικτών του στο φιλικό με την Οντράντσι, ο Ανδαλουσιανός ήταν σαφής για το ενδεχόμενο σ’ αυτούς να… προστεθούν κι άλλοι:

«Θα ήθελα τον Τσάβι και τον Μπουσκέτς, όμως δεν μπορούμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε, αλλά ό,τι μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Χιμένεθ ξεκίνησε τις δηλώσεις του αναφερόμενος στο πρώτο φιλικό με την Οντράντσι. Αφού τόνισε, λοιπόν, ότι «δεν με απασχολούν τα αποτελέσματα σε τέτοιου είδους αγώνες, με ενδιαφέρει περισσότερο η καλή δουλειά», εξήγησε:

«Με νοιάζει να συσσωρεύσουμε τη δουλειά που κάνουμε στη προπόνηση και να φτιάξουμε καλή φυσική κατάσταση. Εννοείται πως φάνηκε η κούραση. Αλλά αυτό που κρατάω είναι η καλή συμπεριφορά, η καλή διάθεση των παικτών να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα, παρόλο που είναι βαριά τα πόδια τους. Σε κάποια σημεία η πίεση μας δεν ήταν και τόσο αποτελεσματική».

Αφού τόνισε, δε, ότι «στο δεύτερο ημίχρονο επειδή έβρεξε και λίγο, η μπάλα έτρεχε πιο γρήγορα και έγινε πιο απολαυστικό το παιχνίδι», συνέχισε: «Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί σήμερα και κάναμε κάποια λάθη. Σίγουρα πιέσαμε πολύ, αλλά κάναμε λάθη στις πάσες -ένας τομέας που είχαμε πρόβλημα και πέρυσι. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο σαν ομάδα. Έχουνε διάθεση και ενθουσιασμό όλοι οι παίκτες και αυτό πρέπει να μεταφερθεί στον αγωνιστικό χώρο».

Ερωτώμενος, δε για τους Κοντοέ, Χέλγκασον και Αγκιριμπά, ο Χιμένεθ τόνισε: «Είναι δυνατοί παίκτες. Ο Κάλα είχε ενοχλήσεις και δεν έπαιξε. Τον Δέλλα τον ξέρω δεν χρειάζεται να τον ξαναδώ. Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτά τα παιχνίδια για να δω τους καινούριους παίκτες. Τι μπορούν να κάνουν και πώς μπορούν να προσφέρουν. Είμαι ευχαριστημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά όλων. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτείται να υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε παραπάνω από μία θέση. Η χρονιά είναι δύσκολη και απαιτητική με πολλά παιχνίδια. Και έχουμε ανάγκη από πολυθεσίτες παίκτες».

Αφού τελείωσε, λοιπόν, την ανάλυση του αγώνα, ο Χιμένεθ δέχθηκε ερωτήσεις -με την πλειοψηφία των τελευταίων να περιστρέφονται (όπως είναι λογικό) γύρω από το μεταγραφικό σχεδιασμό:

«Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση. Είμαστε αισιόδοξοι. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτούμε παίκτες που δεν έχουμε και θα δουλέψουμε με αυτούς που έχουμε», ανέφερε -τονίζοντας πως «έχω πει και στο παρελθόν, άλλωστε, πως δεν θα υποθηκεύσω το μέλλον της ΑΕΚ».

Αφού έκανε μια παρένθεση, λοιπόν, για τον Γκούντγιονσεν, χαρακτηρίζοντάς τον «έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή που η προσωπικότητα του βοηθάει στο πρεστίζ της ΑΕΚ», κατέληξε -με αφορμή τις περιπτώσεις των Ντιόπ και Μίτσελ:

«Αν δεν υπάρχουν αποχωρήσεις, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποκτήσουμε άλλον παίκτη. Ο ένας απ’ αυτούς που με ρωτάτε ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ, αλλά λόγω οικογενειακών προβλημάτων, δεν τον έχουμε μαζί μας. Ο άλλος είναι σε προετοιμασία με την Μπέρμιγχαμ και ανήκει σ’ εκείνη. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά θα τους ήθελα και τους δύο μαζί μας. Θα ήθελα, βέβαια, και τον Τσάβι και τον Μπουσκέτς, όμως δεν μπορούμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε, αλλά ό,τι μπορούμε».

Πηγή: sportfm.gr