Προσκλήσεις σε όλες τις ΠΑΕ για επικύρωση της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής και κλήρωση για τα πλέι οφ την προσεχή Παρασκευή, απέστειλε την Τετάρτη η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής. Μόνο που οι εκκρεμοδικίες οι οποίες υφίστανται σε όλα τα επίπεδα, θέτουν εν αμφιβόλω τη διαδικασία αυτή και φυσικά την έναρξη των πλέι οφ.

Την Τετάρτη έφυγαν από τα γραφεία της «μικρής» λίγκας οι προσκλήσεις προς όλες τις ΠΑΕ, ώστε να παραστούν την Παρασκευή στις 16:00 σε συνεδρίαση με θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας. Η επικύρωση μπορεί να γίνει και κατά το ήμισυ (όπως έκανε η Σούπερ Λίγκα), δηλαδή μονάχα μέχρι και την 9η θέση, ώστε τουλάχιστον τα πλέι οφ να ξεκινήσουν άμεσα (στη χειρότερη περίπτωση την Κυριακή 12 Ιουνίου). Μετά την επικύρωση, στόχος είναι να διενεργηθεί και η κλήρωση των αγώνων διαβάθμισης.

Τα παραπάνω, ωστόσο, μόνο ως δεδομένα δεν μπορούν να θεωρηθούν, μιας και υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμοδικίες (ενστάσεις, καταγγελίες, εφέσεις, έλεγχος για πλαστογραφίες κλπ). Ειδικά για τα πλέι οφ, η υπόθεση που τα επηρεάζει είναι η ένσταση του Ιωνικού κατά του κύρους του αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας-Δόξα Δράμας, λόγω πλαστογραφίας των Καρδιτσιωτών. Η υπόθεση αυτή εκδικάζεται σε πρώτο βαθμό την Πέμπτη 2/6 το πρωί. Αν αναβληθεί, τα πλέι οφ (στα οποία μετέχουν οι Δραμινοί) πιθανότατα θα «κολλήσουν». Αλλά ακόμη και να εκδικαστεί πρωτόδικα, η λογική λέει ότι θα ασκηθεί έφεση από τον θιγμένο της απόφασης και η εκκρεμοδικία θα διατηρηθεί μέχρι να τελεσιδικήσει στην Επιτροπή Εφέσεων.

Δεν αποκλείεται , μάλιστα, να σταλούν και σχετικά εξώδικα προς την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής ώστε να μπλοκαριστεί η επικύρωση της βαθμολογίας. Χώρια που ουδείς γνωρίζει ακόμη τι θα κάνει ο ΟΦΗ, ο οποίος συνεχίζει να ελπίζει προβαίνοντας σε διάφορες ενέργειες προς την ΕΠΟ.

Όλα τα παραπάνω αφορούν τα πλέι οφ και οι όποιες εξελίξεις πιθανότατα θα διαμορφωθούν την Πέμπτη. Για τα πλέι άουτ, ούτε λόγος να γίνεται. Οι εκκρεμοδικίες είναι τόσες (και αναμένεται να προκύψουν κι άλλες), που προς το παρόν φαντάζει αδύνατη η διεξαγωγή τους και ως πιθανότερο σενάριο η ακύρωση τους…

Πηγή: sportfm.gr