Η παραμονή του Βέλγου επιθετικού ήταν ότι πιο ευχάριστο άκουσε το τελευταίο διάστημα ο Ισπανός προπονητής. Ο οποίος περιμένει δύο ακόμη ευχάριστα νέα.

Δεν είναι κρυφό, ούτε μυστικό. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εκτιμά αφάνταστα τις ικανότητες του Μιραλάς και τον θεωρούσε έναν από τους τρεις τέσσερις σημαντικότερους παίκτες για τον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ανησυχία του λοιπόν για το αν θα μείνει ή όχι στην ομάδα ήταν μεγάλη. Η παραμονή του τον χαροποίησε σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Βαλβέρδε ένα δύο νέα περιμένει ακόμη και τα θεωρεί σημαντικά.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ετοιμάζεται για επτά οκτώ μεταγραφές, αλλά ο Βαλβέρδε για αυτές που καίγεται είναι για τους δύο παίκτες της μεσαίας γραμμής. Όχι ότι δεν τον ενδιαφέρει ο τερματοφύλακας, αλλά θεωρεί ότι θα μείνει ο Πάρντο και συνεπώς δεν είναι αυτό που τον καίει περισσότερο. Δεν είναι επίσης ότι δεν περιμένει απόκτηση αριστερού μπακ από τη στιγμή που δεν μένει ο Μπράβο, αλλά δεν θεωρεί αυτή τη μεταγραφή καθοριστική.

Δεν είναι ότι δεν ψάχνεται και αυτός για τρίτο στόπερ ή για έναν ακόμη επιθετικό αφού ξεκάθαρα δεν επιθυμεί την παραμονή του Μήτρογλου. Δεν είναι ότι δεν περιμένει να δει τι θα γίνει με τον Αμπντούν, όλα αυτά τα περιμένει, αλλά οι δύο μεταγραφές που τον καίνε είναι οι δύο χαφ. Ο στυλ Ιμπαγάσα και ο καθαρόαιμος αμυντικός χαφ είναι οι δύο κινήσεις που θα κρίνουν σύμφωνα με τον Ερνέστο την παρουσία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκεί είναι δεδομένο ότι ο Βαλβέρδε έχει ήδη εκφραστεί με πολύ κολακευτικά λόγια για τις περιπτώσεις του Πιζάρο της Ρόμα και του Σάντσες της Βαλανσιέν, όπως επίσης είναι ενθουσιασμένος και με την περίπτωση του Μβουεμπά της Λοριάν. Πρόκειται για ένα αμυντικό χαφ σκυλί με παρουσία στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Πόρτσμουθ που ο Βαλβέρδε τον ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή που είδε τη Λοριάν. Ως γνωστόν οι σκάουτερ του Ολυμπιακού έχουν παρακολουθήσει πολλές φορές τη συγκεκριμένη ομάδα λόγω του Αμαλφιτανό, και κατ’ επέκταση την είδε πολλές φορές και ο Βαλβέρδε μέσω βίντεο.

Βλέποντας λοιπόν τον Αμαλφιτανό, άρχισε να ξεχωρίζει τον Μβουεμπά, τον οποίο είχε τσεκάρει και ο Νινιάδης ως εξαιρετική επίσης περίπτωση. Ο Βαλβέρδε ζήτησε αμέσως την απόκτηση του αφήνοντας να εννοηθεί ξεκάθαρα και στη διοίκηση της ομάδας ότι με αυτόν και τον Πιζάρο ή τον Σάντσες ο Ολυμπιακός αλλάζει επίπεδο.

Το θέμα είναι ότι και για τις τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις τα χρήματα που χρειάζονται είναι αρκετά. Και για τα προσωπικά συμβόλαια των παικτών, αλλά και για την αγορά τους από τις ομάδες του αφού κανείς τους δεν είναι ελεύθερος. Ως εκ τούτου χρειάζονται αρκετά εκατ. ευρώ για την απόκτησή τους. Με την διαφορά ότι ο Βαλβέρδε πιστεύει ότι η επένδυση σε δύο από αυτούς τους τρεις πραγματικά θα πιάσει τόπο. Γενικώς ο Βαλβέρδε πιστεύει ότι τα χρήματα των μεταγραφών πρέπει να δαπανηθούν κυρίως για αυτές τις δύο θέσεις και στις υπόλοιπες μεταγραφές μπορεί να γίνει οικονομία με παίκτες ελεύθερους που δεν θα έχουν και μεγάλα συμβόλαια.

Αν ο Ολυμπιακός μετά την παραμονή του Μιραλάς αποκτήσει και δύο από αυτούς τους τρεις παίκτες για τον άξονά του ο Ισπανός θα ήταν πραγματικά ένας ευτυχισμένος κόουτς.

Υ.Γ. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω σήμερα τα όσα άκουσα από τον κύριο Αδαμίδη υπό την έννοια ότι μου λείπει το πλάνο των supporters το οποίο θα μάθουμε αναλυτικά τις επόμενες μέρες. Τότε θα μπορώ να έχω ολοκληρωμένη εικόνα για αυτό το σχέδιο το οποίο πάντως είναι αλήθεια με βάση τα όσα άκουσα χθες μοιάζει πολύ παιδικό και εντελώς πρόχειρο.

Πηγή: sportfm.gr