Το πλάνο βιωσιμότητας για την ΠΑΕ ΑΕΚ, που περιλαμβάνει πωλήσεις παικτών και πολύ μειωμένο προϋπολογισμό, θα παρουσιάσει το μεσημέρι ο Σταύρος Αδαμίδης σε συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ θα κάνει έναν απολογισμό της θητείας του, θα αναλύσει την οικονομική κατάσταση στο σύλλογο και θα ανοίξει το δρόμο για τους «Supporters», που το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα παρουσιάσουν το πλάνο που θα κάνει άνοιγμα στον κόσμο ζητώντας την αυξημένη συμμετοχή τους ελλείψει επενδυτών.

Τα οικονομικά προβλήματα στην ΠΑΕ μετά την αποχώρηση του Πέτρου Παππά και με τον Νίκο Νοτιά να παραμένει ουσιαστικά μόνο για το προπονητικό κέντρο που ο ίδιος χρηματοδότησε, είναι συσσωρευμένα. Το μεγαλύτερο αγκάθι έχει να κάνει με την αδειοδότηση, καθώς η «Ένωση» καλείται να καλύψει υποχρεώσεις 6 εκατ. ευρώ μέχρι τις 30 Ιουνίου για να πάρει οριστικά το πράσινο φως, ειδάλλως απειλείται με υψηλό χρηματικό πρόστιμο, αποβολή από την Ευρώπη ή αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα και όπως αποκάλυψε η «SportDay», το διαθέσιμο μπάτζετ για μεταγραφές αυτή τη στιγμή είναι μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ και θα αυξηθεί μόνο σε περίπτωση που υπάρξουν πωλήσεις παικτών ή απαλλαγές από κάποια βαριά συμβόλαια.

Αισιοδοξία

Ικανοποίηση όχι απλώς για τη νίκη, αλλά και σε μεγάλα διαστήματα για την απόδοση της ομάδας στη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου στην πρεμιέρα των πλέι οφ υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την «Ένωση» από την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος στην κορυφή της βαθμολογίας και γεμίζει την ομάδα με αισιοδοξία πως μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου θα πάρει και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Κομβικό ματς είναι αυτό της ερχόμενης Πέμπτης με τον (γηπεδούχο) Παναθηναϊκό στην κοινή τους έδρα (21:45).

Εκτός πλάνων είναι σίγουρα ο Νάτσο Σκόκο, ενώ σήμερα θα εξεταστεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που έχει μία κάκωση στο γόνατο και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο χθεσινό παιχνίδι. Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πιθανό να προχωρήσει και πάλι σε αρκετές αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του καθώς το πρόγραμμα των πλέι οφ είναι εξαντλητικό, με συνεχή παιχνίδια.

Ήταν λίγοι…

Μόλις 5.705 εισιτήρια (εισπράξεις μόνο 67.795 ευρώ) κόπηκαν στον χθεσινό αγώνα, παρότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ αισιοδοξούσαν πως η κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και του πρωταθλήματος από την ομάδα χάντμπολ που ήταν σύσσωμη στο γήπεδο θα έφερνε περισσότερο κόσμο στο ΟΑΚΑ. Πάντως η ώρα έναρξης του αγώνα (21:45 πριν από εργάσιμη μέρα) ήταν ένα καλό… ελαφρυντικό για τον κόσμο.

Όλα αυτά κι ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό το χθεσινό να ήταν το τελευταίο παιχνίδι με κόσμο για την τρέχουσα περίοδο. Σήμερα αναμένεται η απόφαση για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου και παρότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ προσπάθησαν να πείσουν τις αρχές πως θα πρέπει η τιμωρία να είναι μίας αγωνιστικής, η «Ένωση» κινδυνεύει με δύο έως τρεις αγωνιστικές. Αν-πάντως-η απόφαση δεν ανακοινωθεί σήμερα, τότε η ΑΕΚ θα παίξει με κόσμο και στο ματς της ερχόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ για την τρίτη αγωνιστική (αφού δεν θα έχει παρέλθει το απαραίτητο πενθήμερο από την έκδοση της απόφασης τιμωρίας της έδρας).

Πηγή: sport-fm