Σε μεγάλο ποσοστό από το αποτέλεσμα του τελικού θα εξαρτηθεί η πορεία στα πλέι-οφ.

Με νίκη, η ΑΕΚ μπαίνει ξέγνοιαστη στη διαδικασία και αρχίζει τις υποχρεώσεις της, κόντρα στον κακό της δαίμονα που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου.

Την ίδια ώρα, οι «πράσινοι» αγωνίζονται στην Τούμπα, κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες να βρεθεί πρωτοπόρος μετά την πρώτη στροφή στα πλέι-οφ είναι πολλές.

Από ‘κει και μετά, είναι θετικό και το γεγονός ότι στα μεσαία ματς (στο 3ο και το 4ο) παίζει με τον ΠΑΟΚ μέσα- έξω και θα έχει την ευκαιρία να τον βγάλει εκτός μάχης στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό Βόλου θα έχει σίγουρα ιδιαιτερότητες. Η ΑΕΚ θα πρέπει να ξεπεράσει τα δύο στραπατσαρίσματα που υπέστη από την συγκεκριμένη ομάδα. Αν η «Ένωση» έχει πάρει το Κύπελλο νωρίτερα, το όποιο ψυχολογικό χάντικαπ θα μπορούσε να προκύψει, δεν πιστεύω πως θα υφίσταται. Σε αντίθετη περίπτωση -δηλαδή με την «Ένωση» να κουβαλά στην πλάτη έναν χαμένο τελικό- ο αντίπαλος για εκκίνηση είναι ο χειρότερος δυνατός. Για τα πλέι-οφ έχουμε ακόμα δρόμο. Πάμε ν’ αναλύσουμε λίγο το… δίλημμα του Χιμένεθ.

Μιας και έχουμε καιρό να πάρουμε μια γερή δόση από τις «αλχημείες» του Μανόλο, το ρεπορτάζπροκαλεί την απαιτούμενη αγωνία του διλήμματος που έχει ο Χιμένεθ, ανάμεσα στον Μπαχά και τον Μπλάνκο. Προφανώς κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον προπονητή για την παράδοση που έχει ο «Ζορό» κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα -όπως και να του υπενθυμίσει ότι στον τελευταίο τελικό που έπαιξε η ομάδα, ο Μπλάνκο είχε βάλει δύο γκολ στα πρώτα οκτώ λεπτά του αγώνα.

Ο Μπλάνκο σκόραρε κόντρα στον Ατρόμητο στο πρώτο του επίσημο ματς. Σκόραρε ακόμα την περασμένη περίοδο σε εκείνο το ματς με ντάλα ζέστη στο Περιστέρι, όταν η «Ένωση» επικράτησε 1-0, ενώ είχε σημειώσει γκολ και στο 3-3 του δεύτερου γύρου. Φέτος στο Περιστέρι έδωσε και πάλι προβάδισμα στο σκορ, πριν έρθει αναπάντεχα η ισοφάριση από τον Αναστασάκο. Δηλαδή, ο Μπλάνκο έχει σημειώσει πέντε τέρματα κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα, ωστόσο ο Χιμένεθ το …σκέφτεται για τον Μπαχά.

Πηγή: sport-fm.gr