Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του, που οδήγησε στην σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα (76-74) εμφανίστηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Παράλληλα ευχαρίστησε τον κόσμο για την πολύτιμη βοήθεια του, τονίζοντας ότι ο αγώνας της Πέμπτης θα είναι πολύ διαφορετικός.

«Την Πέμπτη θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο γιατί είναι ζωής ή θανάτου για την Μπαρτσελόνα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή άμυνα, αλλά το ίδιο θα κάνει και αυτή. Θα δοκιμάσει τις άμυνες που έβαλε σήμερα στο παιχνίδι της. Είμαστε δύο ομάδες πολύ καλές και ξέρουμε πλέον τα πάντα η μία για την άλλη. Θα μπορούσε να είναι και το ζευγάρι του τελικού μιας και μέχρι τώρα έχουν προσφέρει πολύ σπουδαία παιχνίδια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στήριξη του κόσμου:

«Ζήτησα από τους οπαδούς μας να δημιουργήσουν μία καλή ατμόσφαιρα και να δει όλη η Ευρώπη πως αγαπάμε το μπάσκετ. Είμαι υπερήφανος για τους φιλάθλους μας, εκτός από δύο τρεις φορές που κάποιοι χρησιμοποίησαν λέιζερ. Η βοήθεια που μας πρόσφεραν ήταν πολύ σημαντική. Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο και πολύ δυνατό. Μικρές λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι, αν και θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι νωρίτερα. Αλλά κάναμε κάποια λάθη, τα οποία είναι πιστεύω φυσιολογικά».

Σε ότι αφορά την πίεση που δημιουργείται στους παίκτες του:

«Είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Παίζεις απέναντι στους πρωταθλητές που όλοι τους θεωρούν φαβορί για να κατακτήσουν και πάλι τον τίτλο. Είμαι υπερήφανος για όλους τους παίκτες μου και ότι έχουν κάνει σε αυτά τα τρία παιχνίδια».

Στο τέλος της τοποθέτησης του ανέφερε γιατί επέλεξε στον Ρούμπιο να πάρει αρκετές προσπάθειες:

«Θέλαμε να ρισκάρουμε με το σουτ του. Προτιμούμε να σουτάρει αυτός παρά ο Ναβάρο, ο Λάκοβιτς, ο Άντερσον ή ο Μόρις. Ίσως το αλλάξουμε στο επόμενο παιχνίδι. Είναι εξαιρετικός παίκτης, παίζει σε υψηλό επίπεδο, αλλά όλα είναι μέρος της τακτικής».

πηγή: sportfm