Η παρακαταθήκη του 2-0 που είχε η Τσέλσι από το πρώτο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη στην Δανία, ουσιαστικά είχε κρίνει τα πάντα σε ότι αφορά ποια εκ των δύο ομάδων θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» οι Δανοί κράτησαν με αρκετή δόση τύχης το 0-0, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να στερήσει στους «μπλε» την παρουσία τους από την κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν.

Η ομάδα του Αντσελότι περιόρισε σε εντελώς παθητικό ρόλο την Κοπεγχάγη, είχε δοκάρι με τον Μίκελ στο 50ο λεπτό και αρκετές ευκαιρίες, αλλά όταν είδε ότι η μπάλα δεν ήθελε να της κάνει το… χατίρι, δεν την ζόρισε και πολύ. Έβγαλε το πόδι από το γκάζι, αρκέστηκε στο 0-0 και πήρε την πρόκριση.

Η Τσέλσι παρά το γεγονός ότι είχε το υπέρ της 2-0 από το πρώτο παιχνίδι, μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ» με σκοπό να πετύχει γρήγορο γκολ. Είχε αρκετές ευκαιρίες για να το κάνει με πρώτη αυτή στο 3ο λεπτό όταν ο Κόουλ γύρισε την μπάλα στην περιοχή αλλά ο Λάμπαρντ δεν πλάσαρε σωστά.

Η δεύτερη επίσκεψη των «μπλε» καταγράφηκε στο 8ο λεπτό με τον Ντρογκμπά και τον Κόουλ να συνεργάζονται αλλά τον τελευταίο να μην βρίσκει στόχο. Στο 17΄ η Τσέλσι είχε την μεγάλη της ευκαιρία με τους Ντρογκμπά, Κόουλ και Ζιρκόφ να συνεργάζονται άψογα αλλά ο Βίλαντ είπε «όχι» στο σουτ του τελευταίου.

Στο 20ο λεπτό ο γκολκίπερ της Κοπεγχάγης απέκρουσε και το σουτ του Ανελκά για να έρθει στο 25΄ η μοναδική μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Εντόι εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Τσεχ. Στο 33ο λεπτό, Ανελκά και Ζιρκόφ συνεργάστηκαν ξανά υπέροχα αλλά ο αμυντικός των «μπλε» δεν έβαλε σωστά την προβολή και έχασε την ευκαιρία.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε και οι φάσεις για γκολ μειώθηκαν σε σχέση με το πρώτο. Το δοκάρι του Μίκελ – κεφαλιά – στο 50ο λεπτό ήταν η σημαντικότερη στιγμή για τους «μπλε» που ήταν ανώτεροι αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Κάποια σουτ, κυρίως από Ντρογκμπά και Τόρες στο επόμενο διάστημα δεν βρήκαν στόχο και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας την πρόκριση στην Τσέλσι.

Τσέλσι (Aντσελότι): Tσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ (83 Εσιέν), Ντρογκμπά, Μποσίνγκουα, Ζιρκόφ (75΄ Μαλουντά), Τέρι, Ανελκά (68΄ Τόρες).

Στον πάγκο: Τέρνμπουλ, Φερέιρα, Καλού, ΜακΊχραν

Κοπεγχάγη (Σολμπάκεν): Βίλαντ, Μπένγκτσον (61΄Ζοχόρε), Κλάουντεμιρ, Κβιστ, Γκρόνγκιερ, Εντόι, Άντονσον, Βεντ, Βίνγκαρντ (74΄Σαντίν), Γιόργκενσεν, Μπολάνιος (90΄ Κρίστιενσεν Τ.)

Στον πάγκο: Κρίστενσεν, Μπέργκβολντ, Χόιβελντ, Ντέλανι

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν

Γήπεδο: «Στάμφορντ Μπριτζ»

Πηγή: sport-fm.gr