Τη δυνατότητα να φτιάξει μια ομάδα στα δικά του πρότυπα θέλει ο Μανόλο Χιμένεθ από την διοίκηση της ΑΕΚ για να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στην Ελλάδα. Ο Ισπανός φαίνεται να κρατά κλειστά τα αυτιά του στις «σειρήνες» των Μάλαγα και Σανταντέρ, αλλά θέλει εγγυήσεις πως όλα θα δουλεύουν ρολόι του χρόνου στην «Ένωση». Το συνηθισμένο ροτέισον και ο ρόμβοςδεν αλλάζουν.

Στην αρχή ήταν η Σανταντέρ και τώρα η Μάλαγα. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πολύ καλό όνομα στην πατρίδα του και οι δύο νεόπλουτοι σύλλογοι της Primera Division θέλουν έναν καλό προπονητή για να τις «χτίσει». Ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν επιθυμεί να φύγει από την Ελλάδα, ωστόσο θέλει κάποιες δικλείδες ασφαλείας για να μπορεί εργαστεί κάτω από νορμάλ συνθήκες. Ο Ισπανός ξέρει πως η οικονομικές δυνατότητες του «Δικεφάλου» δεν είναι μεγάλες, αλλά αυτό δεν τον απασχολεί, το μόνο που θέλει να γνωρίζει είναι το μπάτζετ που θα έχει για να κινηθεί. Αντιλαμβάνεται ότι θα είναι μικρό και δεν έχει πρόβλημα. Τον απασχολεί, όμως, να το πληροφορηθεί έγκαιρα ώστε να μπορεί να το αξιοποιήσει, αποκτώντας ελεύθερους μεν, αλλά ποιοτικούς παίκτες.

Από εκεί και πέρα θέλει να ξεκαθαρίσουν γρήγορα τα θέματα με τις αποδεσμεύσεις παικτών και να μην επαναληφθούν τα… καλά του Ιανουαρίου, όταν «έτρεχε» ο ίδιος να βρει ποδοσφαιριστές.

Τα μέρη του ρόμβου

Σύστημα που κερδίζει δεν αλλάζει συνηθίζουν να λένε οι προπονητές και ο Μανόλο Χιμένεθ δεν δείχνει να αποτελεί εξαίρεση. Στον αγώνα με την Καβάλα που ακολουθεί, ο Ισπανός προτίθεται να ξαναχρησιμοποιήσει σχήμα με ρόμβο στο κέντρο, κάτι που επέφερε το θριαμβευτικό 4-0 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Επειδή, όμως, ακολουθεί η ρεβάνς στο Κύπελλο ΟΠΑΠ και πάλι με τον «Δικέφαλο του Βορρά» θα υπάρχει και το συνηθισμένο ροτέισον.

Σε μια απόπειρα εκτεταμένων αλλαγών, ο Χιμένεθ σκέφτεται τους Σάχα κάτω από τα δοκάρια, Γιάχιτς, Μανωλά, Ματέος και Νταντόμο στην άμυνα, με τον Ντρπιτς να διεκδικεί μία θέση ως σέντερ μπακ, κόφτη τον Γκέντσογλου, με τους Μπέρνς και Έντερ στα πλάγια, Κλωναρίδη “δεκάρι” και Λεονάρντο, Μπαχά επιθετικό δίδυμο. Βέβαια τόσες πολλές αλλαγές είναι απίθανό να κάνει ο προπονητής της «Ένωσης», αφού το παιχνίδι με την Καβάλα είναι επίσης σημαντικό για τις θέσεις των πλέι οφ.

Πηγή: sport-fm.gr