Ο Κλαούντιο Ρανιέρι απάντησε αρνητικά στην πρόταση για να αναλάβει την εθνική Ιταλίας και το φαβορί πλέον, σύμφωνα με το Sky Italia, είναι ο Τζενάρο Γκατούζο ενώ στη λίστα υπάρχουν και τα ονόματα των Φάμπιο Καναβάρο και Ντανιέλε Ντε Ρόσι.
Η ήττα με 3-0 από τη Νορβηγία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 έφερε και την απόλυση του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος πάντως έκατσε στον πάγκο για το παιχνίδι με τη Μολδαβία, το βράδυ της Δευτέρας (9/6), όπου οι «ατζούρι» πήραν τη νίκη με 2-0.
Από εκεί και πέρα, η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία περίμενε την Τρίτη (10/6) την απάντηση του Ρανιέρι και ήταν αρνητική ενώ ο Στέφανο Πιόλι, ο οποίος ήταν η δεύτερη επιλογή, είναι κοντά σε συμφωνία με τη Φιορεντίνα.
Έτσι, σύμφωνα με το Sky Italia, φαβορί για να αναλάβει τη «σκουάντρα ατζούρα» θεωρείται πλέον ο Γκατούζο ενώ υποψήφιοι είναι και δύο πρώην συμπαίκτες του και παγκόσμιοι πρωταθλητές (και οι τρεις) το 2006, οι Καναβάρο και Ντε Ρόσι.