Στο περιθώριο για τουλάχιστον δύο ή τρεις αγωνιστικές αναμένεται να θέσει η ΚΕΔ τόσο τον διαιτητή της αναμέτρησης Παναθηναϊκού-Καβάλας, Χρήστο Μήτσιο, όσο και εκείνον του αγώνα Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός, Ναθαναήλ Χαραλαμπίδη. Επιβαρυντικές οι εκθέσεις των παρατηρητών τους. Αρκετά τα λάθη στη 18η αγωνιστική…

Και τα δύο πέναλτι (ένα και ένα) που δόθηκαν στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι Παναθηναϊκού-Καβάλας, ήταν ανύπαρκτα, σύμφωνα με τον παρατηρητή διαιτησίας της αναμέτρησης, Δημήτρη Καλύβα, ο οποίος επεσήμανε στον Χρήστο Μήτσιο τα λάθη του και τον βαθμολόγησε με χαμηλό βαθμό. Γεγονός που θα τον οδηγήσει στο «ψυγείο» για τις επόμενες αγωνιστικές. Ο Ηπειρώτης ρέφερι έχει κάνει κι άλλες κακές διαιτησίες στη φετινή, πρώτη του χρονιά στη Σούπερ Λίγκα και μέχρι στιγμής δεν πείθει ότι μπορεί να σταθεί.

Χαμηλό βαθμό έλαβε και ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης από τον παρατηρητή του στο «Γ. Καραϊσκάκης», Γεράσιμο Μαζαράκη. Ο τελευταίος θεωρεί πως στη φάση του πέναλτι που δόθηκε στον Ολυμπιακό, ο Καβαλιώτης ρέφερι τα έκανε θάλασσα. Και έτσι είναι, καθώς στην αρχή ο Χαραλαμπίδης δείχνει την άσπρη βούλα. Βλέποντας ότι η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, παίρνει πίσω την απόφαση του και δείχνει σέντρα! Τη στιγμή εκείνη τον φωνάζει ο β’ βοηθός, Γεωργαράκος (ο οποίος είχε σηκωμένη τη σημαία του) και του λέει πως στη φάση υπάρχει οφσάιντ! Τότε ο Χαραλαμπίδης επιστρέφει και… δίνει πέναλτι! «Έχασες τελείως τον έλεγχο», του ανέφερε ο Γεράσιμος Μαζαράκης και τον έστειλε για… ξεκούραση ορισμένων αγωνιστικών.

Τα διαιτητικά λάθη της αγωνιστικής δεν σταματούν εδώ. Στο γκολ του Σαλπιγγίδη στον Πανθεσσαλικό, υπάρχει καθαρό επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε σημασία… Ο Γιάχος δεν έδωσε πέναλτι στη Λάρισα (Πάμπλο Λίμα στον Μετίν) στο ματς με τον Ηρακλή, ενώ το πέναλτι που έδωσε ο Κάκος στην ΑΕΚ (Πουλίδο σε Γιάχιτς) δινόταν και επιθετικό φάουλ…

Εν τω μεταξύ, από αύριο Τρίτη και για δύο ημέρες, διεξάγεται το χειμερινό σεμινάριο και τα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών και των βοηθών. Μεταξύ άλλων θα γίνει και προβολή των λαθών που προηγήθηκαν και επειδή δεν είναι και λίγα, τα όσα ειπωθούν θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παράλληλα, σε ειδική εκδήλωση, θα δοθούν και τα σήματα της ΦΙΦΑ στους διεθνείς διαιτητές για το 2011.

Πηγή: sportfm.gr