Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε στο κανάλι της Stoiximan Super League και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν θυμήθηκε τα λόγια της μητέρας του καθώς ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα το 1988 αλλά ως προπονητής της ΑΕΚ πλέον, κάνοντας παράλληλα τα σχόλιά του για την ομάδα του Λουκά Μπάλου, τον Θωμά Μαύρο και τον Δημήρη Μελισσανίδη που «μόνο αυτός μπορούσε να κάνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, κανείς άλλος».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπάγεβιτς…

Για την έλευσή του στην Ελλάδα ως προπονητής το 1988: «Σαν προπονητής το 1988 η μάνα μου ήταν στην πόρτα και μου λέει: «Καλό ταξίδι γιε μου, πρόσεξε θα μας σώσεις όλους, πήγαινε εκεί στην Ελλάδα». Έτσι έγινε αυτή είναι η αλήθεια. Το ποδόσφαιρο μου έδωσε ζωή, οικογένεια, μου έδωσε, θα έλεγα, σχεδόν τα πάντα. Μου έδωσε φίλους που είναι πολύ σημαντικό. Η Ελλάδα ήταν η χώρα που με δέχθηκε».

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και τον Λουκά Μπάρλο: «Λέω στην ΑΕΚ δεν μπορώ να απαντήσω αμέσως, περιμένετε να μιλήσω με τη Βέλεζ τι θα πει και τα λοιπά. Μετά από 3-4 μέρες πήρα τηλέφωνο, μιλήσαμε και κανονίσαμε. Είπα «όλα είναι καλά από τη δική μου πλευρά, τα λέμε από κοντά». Πρόεδρος ήταν ο Μπάρλος, με περίμενε στο αεροδρόμιο ο κ. Φάντροκ και μερικά παιδιά και ο Φάντροκ με πλησίασε από πίσω, με αγκάλιασε και μου λέει: «Τώρα είναι καλά, σε περιμένω τόσο πολύ, μην φοβάσαι να παίζεις όπως παίζεις». Την επόμενη μέρα είχαμε συζήτηση για το τι περιμένει από μένα και τα λοιπά. Ο Μπάρλος με πήρε αμέσως, φαινόταν πόσο αγαπάει την ομάδα και πόσο καλός είναι. Μου λέει «Ντούσκο μην φοβάσαι. Τόσο καιρό σε περιμένουμε, αλήθεια είναι ότι περιμένω από σένα πολλά». Ήταν εξαιρετικός άνθρωπος».

Για τον Θωμά Μαύρο: «Ήξερε πού ήμουν εγώ όταν είχε μπάλα όπως και εγώ ήξερα πού θα πάει μπάλα. Πραγματικά ήταν έτσι. Ο Θωμάς είχε ποιότητα, μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Και νομίζω ότι δίκαια ήμασταν το δίδυμο που προσέφερε πολλά στην ΑΕΚ».

Για το πρωτάθλημα της ΑΕΚ με το γκολ του Καραγκιοζόπουλου κόντρα στον Ολυμπιακό: «Είχαμε τρελαθεί. Θυμάμαι που είχαμε πάει στα μπουζούκια στην Γλυφάδα. Περάσαμε καλά, ωραία».

Για το γήπεδο της ΑΕΚ και τη συμβολή του Δημήτρη Μελισσανίδη: «Αυτά που περάσαμε στο γήπεδο δεν μπορούμε να τα πετάξουμε τόσο εύκολα. Είναι πολύ καλές και ωραίες μνήμες σ’ αυτό το γήπεδο. Τώρα αυτό το καινούργιο είναι για άλλους και οι άλλοι να προσφέρουν σε μας και στους φιλάθλους μας. Αυτό το γήπεδο χρειάστηκε. Και μόνο ο κ. Μελισσανίδης μπορούσε να το κάνει αυτό το γήπεδο, κανείς άλλος».