Ο θρυλικός Πελέ έφυγε από τη ζωή τις 29 Δεκεμβρίου 2022 συνεχίζει όμως να είναι θέμα συζήτησης και ένας από τους λόγους είναι το αίτημα που κατέθεσε σε δικαστήριο μια 60χρονη για εκταφή του προκειμένου να γίνει τεστ πατρότητας αφού ισχυρίζεται πως είναι κόρη του.

Το όνομά της είναι Μαρία ντο Σοκόρο Αζεβέδο, είναι 60 ετών και από το 2019 υποστηρίζει πως είναι κόρη του Πελέ. Και δεν το ισχυρίζεται μόνο μέσω του Τύπου, το είχε πει και στον ίδιο, ζητώντας του γίνει το σχετικό τεστ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Πελέ είχε συμφωνήσει τότε αλλά στη συνέχεια ήρθε η πανδημία του κορονοϊού και όλοι οι περιορισμοί που υπήρχαν, οπότε δεν κατέστη εφικτό.

Ο ίδιος ο Πελέ, πάντως, στη διαθήκη του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ακόμη ένας κληρονόμος, γεγονός που θα μπορούσε να… δίνει πόντο στους ισχυρισμούς της 60χρονης γυναίκας. Από την άλλη, όμως, ο Εντίνιο, ένα από τα επτά παιδιά του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα αυτός που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της κληρονομιάς υποστηρίζει ότι έγινε τεστ DNA στο παρελθόν και ήταν αρνητικό.

«Έχουμε ήδη κάνει τις εξετάσεις και επιβεβαιώθηκε ότι δεν είναι αδερφή μας. Εμείς και εκείνη κάναμε στο εργαστήριο και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση», είπε σχετικά, με τη Μαρία ντο Σοκόρο Αζεβέδο να επιμένει όμως και να ζητάει πλέον από το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση για εκταφή ώστε να γίνει νέο τεστ.

Αν συμβεί αυτό και αποδειχθεί πως όντως είναι κόρη του Πελέ, τότε θα δικαιούται ποσοστό από την κληρονομιά που προορίζεται για τα παιδιά του και η οποία αντιστοιχεί στο 60% της συνολικής περιουσίας του.