Ο ρατσισμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ιταλικής κοινωνίας και αυτό, αναπόφευκτα, περνάει και στο ποδόσφαιρο της χώρας, όπως αποδείχθηκε και στον αγώνα της Ουντινέζε με τη Μίλαν για την 21η αγωνιστική της Serie A, με τον Μάικ Μενιάν να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο.

Συγκεκριμένα, στο 34ο λεπτό του παιχνιδιού, με το σκορ στο 0-1 μετά το γκολ του Λόφτους-Τσικ, οι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα προς τον Μενιάν. Μια κατάσταση που ο Γάλλος τερματοφύλακας των Μιλανέζων δεν μπορούσε να ανεχθεί, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή, αφού ενημέρωσε τον διαιτητή, να φύγει από τη θέση του και να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο αγώνας, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, διακόπηκε μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα, με τον Μενιάν τελικά να επιστρέφει στη συνέχεια και να παίρνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια για να ξαναρχίσει το ματς, το οποίο πάντως είναι δεδομένο ότι θα απασχολήσει την αθλητική δικαιοσύνη και λογικά θα επιβληθεί δυνατή τιμωρία στην Ουντινέζε.

Όπως και να έχει, το σκηνικό δεν είναι πρωτοφανές για την Ιταλία και το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν ξανά οι συζητήσεις και οι αναλύσεις για το τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα ώστε να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα στα γήπεδα της χώρας.