Την πρόκρισή του στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει Λεβαδειακό ή Νίκη Βόλου, πανηγυρίζει ο Άρης, ο οποίος επικράτησε της ΑΕΚ με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, έχοντας για ήρωα τον Κουέστα που απέκρουσε τις εκτελέσεις των Βίντα και Πόνσε.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά της ρεβάνς του 0-0 στην OPAP Arena, στα οποία οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν τον ρυθμό και στο 11′ πίστεψαν ότι άνοιξαν το σκορ με τον Βίντα από κοντά, μετά το γέμισμα του Γιόνσον και την κεφαλιά του Μήτογλου, αλλά ο Κροάτης ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Όπως και να έχει, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να κάνει το παιχνίδι της, με τους γηπεδούχους από την άλλη πλευρά να προσέχουν κυρίως την άμυνά τους. Στο 26′, πάντως, κατάφεραν και αυτοί να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με το ωραίο τελείωμα του Μορόν που βγήκε τετ α τετ αλλά και σε αυτή την περίπτωση υπήρχε οφσάιντ, με συνέπεια να ακυρωθεί και αυτό το γκολ.

Το παιχνίδι, επομένως, παρέμενε στο 0-0 και η Ένωση ανέβασε σιγά-σιγά ρυθμό, έχοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Βίντα στο 32′ και στο 33′. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, ο Κροάτης στόπερ που κινήθηκε… σαν φορ δεν κατάφερε να σκοράρει. Την πρώτη επειδή απέκρουσε ο Κουέστα, τη δεύτερη επειδή η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Δύο φάσεις που επιβεβαίωναν ότι ο δικέφαλος αετός έψαχνε περισσότερο το γκολ, με τους Θεσσαλονικείς, από την άλλη πλευρά, να κάνουν αναγκαστική αλλαγή στο 39′: Έξω ο Μπράμπετς, μέσα ο Ρόουζ. Και από εκεί και πέρα, το ματς συνεχίστηκε με την ΑΕΚ να πιέζει για το γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους και να το πετυχαίνει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων: Κόρνερ του Μάνταλου, κεφαλιά του Μήτογλου, η άμυνα δεν απομάκρυνε και ο Γκατσίνοβιτς βρήκε τον τρόπο για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Το χρονικό σημείο στο οποίο προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι ήταν, σε θεωρητικό επίπεδο, ιδανικό για αυτούς και το χειρότερο για τους γηπεδούχους, σε ό,τι αφορά την ψυχολογία, αλλά στην πράξη δεν φάνηκε αυτό, αφού στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 58′ ήρθε η ισοφάριση: Εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ, κεφαλιά του Μορόν και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Άρης προσπάθησε να «χτίσει» πάνω σε αυτό το γκολ και στο 60′ ο Νταρίντα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Βίντα με πολύ ωραία επέμβαση κατάφερε να τον κόψει, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν ένταση και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, έχοντας αμφότερες τις προϋποθέσεις για να πλησιάσουν σε αυτό. Καμία εκ των δύο δεν τα κατάφερε, όμως, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην παράταση.

Εκεί, παρά τις αλλαγές των προπονητών και τις εκατέρωθεν προσπάθειες δεν μπήκε κάποιο γκολ και τελικά όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Διαδικασία στην οποία ήταν πρωταγωνιστής ο Κουέστα με τις αποκρούσεις του στις εκτελέσεις των Βίντα και Πόνσε, με τον Άρη, για τον οποίο αστόχησε ο Φετφατζίδης, να επικρατεί με 4-2 και να περνάει στους προημιτελικούς.

Η σειρά των πέναλτι…

Φαμπιάνο: 1-0
Βίντα: Απέκρουσε ο Κουέστα
Μορόν: 2-0
Φαν Βέερτ: 2-1
Φετφατζίδης: Άουτ
Πόνσε: Απέκρουσε ο Κουέστα
Νταρίντα: 3-1
Πινέδα: 3-2
Βερστράτε: 4-2

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (39′ Ρόουζ), Μοντόγια (106′ Φεράρι), Ντουκουρέ (53′ Σαμόρα), Τζούρασεκ (91′ Βερστράτε), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (53′ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (73′ Αραούχο), Μήτογλου, Βίντα, Σιντιμπέ (63′ Πήλιος), Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (106′ Φαν Βέερτ), Άμραμπατ (83′ Πισάρο), Μάνταλος (83′ Φερνάντες), Τσούμπερ (73′ Πόνσε).