Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ξανά στο προσκήνιο στη Γαλλία, όχι όμως για όσα κάνει ή δεν κάνει μέσα στο γήπεδο με την Αλ Ιτιχάντ αλλά για τη μήνυση που κατέθεσε κατά του υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος τον Οκτώβριο τον είχε συνδέσει με τους τρομοκράτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Στις 18 Οκτωβρίου ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας είχε κάνει δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews και είχε πει ότι «Ο κ. Καρίμ Μπενζεμά, όπως όλοι ξέρουμε, έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα». Μια δήλωση που είχε γίνει επειδή ο διεθνής Γάλλος σέντερ φορ είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη για όσα γίνονταν -και συνεχίζουν να γίνονται- από το Ισραήλ.

«Όλες οι προσευχές μας για τους κατοίκους της Γάζας, που είναι και πάλι θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών, που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά», είχε γράψει τότε στο Twitter ο Μπενζεμά και είχε προκαλέσει την αντίδραση του Ζεράλ Νταρμανέν, στον οποίο τελικά κατέθεσε μήνυση τώρα για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Σπέρνει διχαμό στη Γαλλία, έχουμε πολλούς ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν αυτό το είδος του λόγου, κάποιοι που αποκλείουν τον Καρίμ Μπενζεμά και άλλοι που αισθάνονται αποκλεισμένοι από αυτά που λέμε γι’ αυτόν. Αυτό είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει ένας άνθρωπος που αυτοαποκαλείται πολιτικός», είπε σχετικά ο δικηγόρος του Μπενζεμά για τον υπουργό Εσωτερικών.