Ο τελευταίος αγώνας του ΠΑΟΚ στο 2023 ήταν το εκκωφαντικό 6-0 επί της Κηφισιάς εκτός έδρας και ο πρώτος του 2024 εξελίχθηκε κι αυτός σε πάρτι, έστω χωρίς οπαδούς, με το 4-0 επί του ΟΦΗ, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παραμένει στην κορυφή και στο +3 από την ΑΕΚ, αφήνοντας, πλέον, στο -6 τον Ολυμπιακό και περιμένοντας να δει τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πρώτο παιχνίδι μετά τις γιορτές είναι πάντα επικίνδυνο και οι Θεσσαλονικείς, είναι η αλήθεια, δεν ήταν και τόσο καλοί στο ξεκίνημα, με τους Κρητικούς, από την άλλη πλευρά, να έχουν δύο σουτ στο πρώτο 10λεπτο με Τοράλ και Μπάκιτς. Δύο σουτ που δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, έδιναν όμως ψυχολογία στους φθλοξενούμενους, οι οποίοι στέκονταν καλά.

Οι γηπεδούχοι, αντιθέτως, έψαχναν τα πατήματά τους και καθώς τα έψαχναν… βρήκαν πέναλτι στο 21′ ια χέρι του Βούρου σε σουτ του Ντεσπόντοφ. Ο Μπάουμαν, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Σβαμπ στο 23′ και κράτησε το 0-0, με το παιχνίδι να συνεχίζεται χωρίς κάποια μεγάλη φάση αφού η ανασταλτική λειτουργία του ΟΦΗ ήταν πολύ καλή. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, όμως, όλα άλλαξαν…

Στο 39′ ο Μπάμπα σέντραρε και ο Ντεσπόντοφ με κεφαλιά έκανε το 1-0, για να έρθει αμέσως μετά, στο 41′, το 2-0 με τους ρόλους να αντιστρέφονται: Σέντρα του Ντεσπόντοφ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο προωθημένος Μπάμπα την έστειλε στα δίχτυα. Και όχι μόνο αυτό αλλά στο 45’+1′ θα μπορούσε να έρθει και τρίτο γκολ αφού ο ΠΑΟΚ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά για χτύπημα του Λαμπρόπουλου στον Σαμάτα που ανέλαβε και την εκτέλεση αλλά ο Μπάουμαν απέκρουσε ξανά!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, είχε βάλει βάσεις νίκης από το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο απλά διαχειρίστηκε την κατάσταση όπως ήθελε. Οι Ασπρόμαυροι φρόντισαν να ρίξουν τον ρυθμό, ο προπονητής έκανε τις αλλαγές που ήθελε και προς το τέλος της αναμέτρησης ήρθαν ακόμη δύο γκολ για να γίνει πιο ευρύ το σκορ.

Στο 86′ ο Ντεσπόντοφ με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στο 89′ έδωσε έτοιμο το 3-0 στον Μάρκος Αντόνιο που πλάσαρε στην κενή εστία, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 στο 92′ από τον Μπράντον Τόμας έπειτα από πάσα ξανά του Βούλγαρου εξτρέμ που ήταν εκπληκτικός.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Τρόοστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (76’ Μεϊτέ), Τσιγγάρας (66’ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας (66’ Τάισον), Μουργκ (86’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (76’ Μπράντον Τόμας).

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Αμπάντα, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς (62’ Μόσκερα), Μεγιάδο, Νέιρα (74’ Ντίκο), Τοράλ, Ριέρα (62’ Θοράρινσον), Λουίζ Φελίπε.