Φιάσκο στο Super Cup Τουρκίας! Η πρωταθλήτρια Γαλατάσαραϊ και η κυπελλούχος Φενέρμπαχτσε ήταν να αναμετρηθούν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όμως εν τέλει ο αγώνας δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι διοργανωτές απαγόρευσαν στους Τούρκους την επίδειξη εθνικών συμβόλων και τα δυο κλαμπ αποφάσισαν να μην κατέβουν.

Οι δυο ομάδες σκόπευαν να εμφανίσουν την τουρκική σημαία και πανό στα αγγλικά που θα έστελναν μήνυμα ειρήνης, ένα πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κράτους τους, όπως και να ακουστεί ο εθνικός ύμνος πριν τη σέντρα.

Από την πλευρά τους οι Σαουδάραβες τους ενημέρωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την επίδειξη εθνικών συμβόλων στη χώρα τους και ειδικά την εμφάνιση του προσώπου του Κεμάλ. Οι εμπλεκόμενες πλευρές κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν τα βρήκαν με αποτέλεσμα τη μη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Οι Σαουδάραβες είχαν βάλει μέχρι και αστυνομικές δυνάμεις στα αποδυτήρια, ώστε να αποτρέψουν τους παίκτες των δύο ομάδων βγουν με μπλουζάκια με τον Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ φίλαθλοι από την Τουρκία κατήγγειλαν πως η αστυνομία τους έβγαλε από το γήπεδο επειδή είχαν σχετικές φανέλες. Εν τέλει ο ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων ενημερώθηκαν πως ο αγώνας δεν θα γίνει και θα γυρίσουν άμεσα στη χώρα τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτό το φιάσκο οδήγησε σε παράιτηση τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί. Πάντως από την πλευρά τους οπαδοί, δημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές και ομάδες επικροτούν την απόφαση να μη γίνει ο αγώνας με αυτές τις συνθήκες.

Πηγή: gazzetta.gr