Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ατλέτικο Μαδρίτης δύο από τα αρχικά 12 μέλη της ιδρυτικής ανακοίνωσης της European Super League τον Απρίλιο του 2021, αντέδρασαν στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά του μονοπωλίου της UEFA και της FIFA, δηλώνοντας την αφοσίωσή τους στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία. Θέση στο θέμα πήρε και η Μπάγερν Μονάχου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ατλέτικο Μαδρίτης, να σημειώσουμε, είχαν αποχωρήσει μέσα στις πρώτες 72 ώρες από την ανακοίνωση της ίδρυσης της ESL τότε.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέφερε ότι παραμένει δεσμευμένη να παίζει σε διοργανώσεις που διοργανώνονται από την UEFA, παρά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία η UEFA και η FIFA παραβίασαν τη νομοθεσία της ΕΕ εμποδίζοντας τη σύσταση μιας ευρωπαϊκής Super League.

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA και στη θετική συνεργασία με την UEFA, την Premier League και άλλους συλλόγους μέσω του ECA για τη συνεχή ανάπτυξη του ευρωπαϊκού παιχνιδιού», ανακοίνωσε ο σύλλογος. Άλλωστε, τόσο σε επίπεδο Premier League όσο και η βρετανική κυβέρνηση έχουν μπλοκάρει με αποφάσεις τη συμμετοχή των αγγλικών ομάδων σε σχισματικές διοργανώσεις.

«Η ευρωπαϊκή οικογένεια δεν το θέλει»

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, ακολουθώντας το μαζικό κύμα εναντίωσης που επικρατεί στην La Liga, ανακοίνωσε: «Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια δεν θέλει τη European Super League. Η Γερμανία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Ισπανία (με εξαίρεση τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα) δεν θέλουν την ESL».

Και συνέχισε: «Είμαστε υπέρ της προστασίας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής οικογένειας και της προστασίας των εθνικών πρωταθλημάτων και τη διασφάλιση πως η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα επιτυγχάνεται μέσα από αξιοκρατικά κριτήρια κάθε χρόνο, δηλαδή την απόδοση των ομάδων στο γήπεδο».

Στο ίδιο μήκος κύματος με την πλειονότητα των ισπανικών ομάδων βρίσκεται και η Σεβίλλη καθώς με ανακοίνωσή της υπογράμμισε πως απορρίπτει την ESL.

Από τη μεριά της, η Μπάγερν Μονάχου που ήταν αντίθετη πριν από δύομιση χρόνια με την ESL, τόνισε μέσω του CEO της Γιάν – Κρίστιαν Ντρέεζεν: «Είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι: Η πόρτα της Μπάγερν Μονάχου παραμένει κλειστή στη European Super League. Μια τέτοια διοργάνωση θα αποτελούσε ευθεία επίθεση στη σημασία των εγχώριων πρωταθλημάτων και στο στάτους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».